SPECIAL FOLLOWERS

Ahad, 4 Oktober 2009

Sabtu, 3 Oktober 2009

Khamis, 1 Oktober 2009

mak kata...



ermmm... mak kata kesihatan penting, jaga diri ingat kandungan tu... jangan ikut perasaan.. tp aku ni memang degil sket kot...huhuhu... atau pon pembawaan... entah lah... kekadang aku perasan gak yang aku cepat marah... yang payahnya susah nak d kawal... addeh.. hampeh tul...


pening gak cam nie kan... sian kat cik abe nak melayan karenah wife dia nie...:p.. harap2 dia dapat bersabar la ek...


apa-apa pon yang penting aku sihat.. cuma yang risaunya berat aku ler.. muka pon bulat... huhu... macam apam dah..


pas nie, kena control gak makan... makan bila perlu jer...hihi... bleh tahan ke?..=p.. aku nie bukan leh caya.. ade je benda yang aku nak makan kalau kat umah... kalau kat luar lagi lah... nampak burger nak.. nampak goreng pisang, nak... nampak kfc, nak... sume benda sedap jer... cam ne tu...


tadi p makan kat 'STRAWBERRY'.. makan double hot fried rice n aku tolong abhkan chicken chop anak aku punyer...hehe... la nie kenyang sangat tk bleh nak tido dah...=p..hampeh tul...


Selasa, 29 September 2009

berat bertambah...tulun2

addeh... berat ku semakin bertambah... memang lah normal kalau pregnant... tapi dalam sebulan 2 kg naik... cam ne tu... nak kurangkan makan, tak boleh pulak... sebab selera selalu ader... walau pon makan nasi, kicap dan telur mata... bertambah 2 kali lagi..:)..
kalau naik 2 kg sebulan, aku ada 4 bulan lagi... 4x2= 8kg... wah!!!.. beratnya aku nanti...????!!!!!
jenuh nak kuruskan badan...:-p..( macam lah aku kurus sangat dolu)...hihi...
kak su tolong2... akak dah makan jus mate 5... saya lom boleh lagi... nak tunggu 7 bulan lagi... mesti saya cam belon ek... di pam2 gamaknya...:-p
alahai.. pe2 hal pon aku tak sabar nak tunggu 4 bulan lagi... windu nak dukung baby...hehe... ermmm..

happy aquarium... facebook

salam...
addeh... macam2 game ader... la ni dah tersangkut dengan ikan lak... time boring bleh tengok ikan2 tu berenang2... bagi makan or beli anak ikan baru... warna warni...

Isnin, 28 September 2009

farmville di facebook...hehehe

salam sume..
jarang buat n3 kat sini coz dah mula facebook... hehe... hari2 nak tengok ladang n akurium... k ler... selamat beraya n berumah terbuka....

Jumaat, 18 September 2009

SELAMAT HARI RAYA DAN BERCUTI SEMUA...

SELAMAT BERCUTI SEMUA... BERHATI-HATI SEMASA MEMANDU... INGAT ORANG TERSAYANG DAN YANG MENYAYANGI ANDA...

SELAMAT HARI RAYA... MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Ahad, 16 Ogos 2009

letih...letih...letih...

keletihan hujung minggu nie...ermmm... banyaknya benda nak di buat... letih2...

Isnin, 10 Ogos 2009

SA-PULOH RINGGIT... ANTIK ( LIMITED EDITION)

KORANG PERNAH TENGOK DUIT SA-PULOH HENGGET ZAMAN2 JEPON.... ADE GAMBO HARIMAU KAT SEBELAHNYA....( BAYANG2)...





KALAU TAK PERNAH SILA LIHAT GAMBO DI BAWAH NI....



KATANYA.. DUIT NI ADA VALUE.... CUMA TAK TAU YA ATAU TAK... BESA LAH BARANG ANTIK KAN... K LA... KALAU ADA YANG BERMINAT... CONTACT2 LER...

Ahad, 26 Julai 2009

PERTANDINGAN MEWARNA NZR...

DANISH MENANG KATEGORI 4-6 TAHUN

GAMBAR SEPANJANG PERTANDINGAN


ACARA TERAKHIR..



SEMALU-MALU SI KECIK NI... ADE GAK BAKAT...ALAHAI... SEBENARNYA REZEKI ARI NI COZ TAK RAMAI YANG JOIN... K LER... TAHNIAH BUAT ANAK MAMA....CAYANG DIE...

Khamis, 23 Julai 2009

kenapa tk di asingkan??

heran n pelik spital nie... pesakit HIV n pesakit berjangkit macam TB tak diasingkan...
rupa2nya selang satu katil dari aku tu bekas drug addict n positif HIV...huhuhu.. terperanjat aku dengar, bila akak cleaner tu bgtau... depan aku lak pesakit TB... makcik tu lak syik datang katil aku nak berbual.. aku bukan la tak suka ngan diorg tu... tp takut tu.... dah la aku pregnant.. apa2 hal berlaku cam ne? ermmm...:(
spital len macam nie gak ker?

Rabu, 22 Julai 2009

so sweet....ermmm

Adakah Cinta Memerlukan Sebab??
Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami.
Ini dialog mereka:
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :
"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.... Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak!Aku masih mencintai mu dulu, kini dan selamanya...
dari buletin tagged....

Isnin, 20 Julai 2009

masuk wad lagi...salah siapa.... aku, mesin atau makmal

addehh.... bengang tul aku... nak salah kan sapa aku pon tak tau...
korang cuba bayangkan... aku pnyalah sanggup tak makan nasi petang hari Jumaat tu coz malam nak amik darah n test gula... ye lah takmo lah kena tahan kat wad lagi... lapo tk bleh cite la.. last2 aku minum susu separuh cawan nak ilangkan rasa lapo... then, aku check la guna mesin kecik aku punya.. takut gak naik tiba2.. sib baik la...check 5.4... lega aku...
pas tu pukul 9.30 malam aku p la ke hospital... coz nak amik darah pukul 10 malam... tb kat wad... aku dengan rasa selamat...bagi la lengan aku untuk di amik darah... huhuhu... check guna mesin kat wad...5.4... hehehe... selamat... kalau lebih dari 6 je... aku kena tinggal kat wad lagi lah malam tu... huhuhu... dengan konfiden nya aku pon anto la darah tu ke makmal lak... ye la...result makmal tu yang penting...
sampai makmal, sib bek tkde patient len... tekan loceng n sorang pegawai makmal datang dengan suar pendek t shirt belang2...aku pon bg ler darah tu kat dia... tunggu dalam 15 gak la... dah siap jer... aku punya terkejut...tengok result...15.2... rasa cam nak pitam masa tu.. dengan berat hati aku pon balik ke wad n tunjuk result tu kat nurse.. die pon terkejut tengok keputusan ...die soh repeat semula... amik lagi darah... then sekali lagi... check guna mesin kecik tu... 5.5... tp sampai makmal resultnya tetap sama... 15.1 lak... aku pening...
dah la... dari tengah hari aku tak makan nasi.... sampai lah malam... cam ni gak jadi nyer...
nak salah kan sapa? pegawai makmal tu ker? yang keje pakai seluar pendek? walaupon malam.. tp jangan lah santai sangat... masa bertugas..
last2 aku kena masuk wad lagi... untuk kali yang kedua minggu lepas... geram tul aku... nak salah sapa pon aku tak tau... huhuhu
ari ahad aku minta keluar dengan doktor... atas risiko sendiri... sok ( selasa) kena masuk balik... adehh... naik tensen aku...
macam2.... yang aku rasa... serba salah pon ader... coz sepanjang bulan nie... syik kuar masuk spital... pe cite ank2 murid aku pon tak tau...
maafkan tice.... huhuhu...

Isnin, 13 Julai 2009

SEVEN OR ELEVEN..

KEHADIRAN YANG PALING ISTIMEWA....
Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka¿
Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, ¿Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.¿¿Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,¿ kata lelaki yang pertama dengan riangnya.
Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, ¿Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!¿¿Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.
Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, ¿Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat¿ kata jururawat itu dengan tenang.¿Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel, kata lelaki ketiga dengan gembira.
Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, ¿Apakah yang merunsingkan awak?
Dengan perasaan gelisah dia menjawab ¿Saya bekerja di Seven Eleven..
dapat dr kawan di tagged... selamat menghayati...

Sabtu, 11 Julai 2009

WEIRD THINGS...!!!... TRY LER...

Weird Things You Would Never Know!!


1. Butterflies taste with their feet.
2. A duck's quack doesn't echo, and no one knows why.
3. In 10 minutes, a hurricane releases more energy than
all the world's nuclear weapons combined.
4.On average, 100 people choke to death on ballpoint pens every year.
5. On average people fear spiders more than they do death. .
6. Thirty-five percent of the people who use personal
ads for dating are already married.
7. Elephants are the only animals that can't jump.
8. Only one person in two billion will live to be 116 or older.
9. It's possible to lead a cow upstairs...but not downstairs.
10. Women blink nearly twice as much as men.
11. The Main Library at Indiana University sinks over an inch every year because when it was built, engineers failed totake into account the weight of all the books that would occupy the building.
12. A snail can sleep for three years.
13. No word in the English language rhymes with
"MONTH".
14. Average life span of a major league baseball: 7 pitches.
15. Our eyes are always the same size from birth, but our nose and earsnever stop growing.
16. The electric chair was invented by a dentist.
17. All polar bears are left handed.
18. In ancient Egypt, priests plucked EVERY hair from their bodies,including their eyebrows and eyelashes.
19. An ostrich's eye is bigger than its brain.
20. TYPEWRITER is the longest word that can be made using theletters only on one row of the keyboard.
21. A crocodile cannot stick its tongue out.
21.. "Go." is the shortest complete sentence in the English language.
22. If Barbie were life-size, her measurements would be 39-23-33.She would stand seven feet, two inches tall.
23. The cigarette lighter was invented before the match.
24. Americans on average eat 18 acres of pizza every day.
25.Ninety percent of New York City cabbies are recently arrived immigrants

Khamis, 9 Julai 2009

THIS IS TOTALLY AMAZING



This Is Totally Amazing.



Say the word COW before each word.
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4 - Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look

Now say the word COW After each word
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4 - Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look
Now say the word COW before AND after each word.
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4 - Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look
Now read just the words upwards from the bottom.
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4- Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look

SESAJE JER... NAK BAGI KORANG PENING PALE SKET... HEHE... TIME BOSAN2 KAN... BLEH LER MEN TRY..

Rabu, 8 Julai 2009

friend forever....?????



MY FRIEND



When you are sad I will dry your tears.
When you are scared I will comfort your fears.
When you are worried I will give you hope.
When you are confused I will help you cope.
And when you are lost and can't see the light.
I shall be your beacon shining ever so bright.
This is my oath I pledge till the end.
Why you may ask because you're my friend.




kita tak kan sedar apa erti kawan... sampai satu saat kita boleh ketawa dan menangis bersama.. tapi alangkah malangnya kita apabila kita terlewat menyedari kawan yang benar2 kawan dan kita hampir kehilangannya... miss u normala jumiran...


Somewhere

There's Someone

Who Dreams Of Your Smile,

And Finds In Your Presence


That Life Is Worthwhile..

When You Are Lonely,

Remember This Is True,

Somebody, Somewhere..

Is Thinking Of You.
for the special friend...

Selasa, 7 Julai 2009

keceriaan ku tercalar...

semangat yang entah bila akan pulih......
pastinya sukar menunggu saat itu..
waktu yang bakal megubah segalanya...
waktu yang akan meberi sinar bahagia...
waktu yang akan menjanjikan harapan sempurna...
pergi lah kau derita...
pergilah kau duka nestapa...
tak ku mahu kau disisiku..
merungkai hati yang semakin kecewa....
mengimbau saat-saat bermulanya cerita..
hingga kini terulang semula..


hehe...macam real jer... ade tokoh ke nie... menuls sekadar menghibur hati...

Isnin, 6 Julai 2009

cerite panas

salam...
bertemu lagi dalam ruangan bicara hati... hehehe... macam rancangan tv lak...
pagi tadi aku nak p buat kad untuk ibu2 mengandung... al maklumlah keadaan aku sekarang...:"> sememangnya kena pemantauan dari awal... dengan konfidennya aku menunjukkan surat dari doktor.... tp alangkah malangnya tak di terima kerana aku tak bawa kad merah yang lama n sijil nikah... addeh... aku ni pon ingat2 lupa.. dah lima taun berlalu... huhuhu...
dengan hampanya aku pon menuju ke sekolah... segan lak rasa dah 2 minggu meninggalkan alam persekolahan nie... aku drive masuk n parking kat hujung sekali... tempat parking besa aku dah di ambil chekgu len...
cikgu-cikgu len ade taklimat rupenya... ptt la kelas bising semacam... aku melangkah ke kelas 3 HE.. sib bek senyap... kalau tak naik lagi darah aku...huhuhu... masuk wad lagi..
masuk je bilik guru.. ade lak cite panas... aku panas tinge gak dengar... entah lah dunia... apa nak jadi gaknya... malu di buatnya.... macam2 jadi sepanjang ketiadaan aku kat sekolah....

Rabu, 1 Julai 2009

tak sabar menunggu....

salam semua
addehh...


letih dah rasanya dok dalam 'penjara' spital nie.. rasa cam terasing dr dunia luar jer...


dah la kanak2 bawah 12taun tk bleh masuk... aku lak yang kena keluar wad kalau nak jumpa... hampeh..


pak guard lak btl2 ikut rules, tk bg anak aku masuk walau sekejap...kijam, kijam sangat kijam...huhuhu... sian kat die... cian kat aku gak


td doktor cakap aku dah leh kuar... tp tu ler.. pas ni kena re admit lagi..lotih den... kuar masuk spital... cam ne la anak2 murid aku ek... mesti hepi , sebab tak yah belajar English ngan cikgu yang ala-ala garang nie...hehe...


yang paling aku tak tahan...spital nie banyak nyamuk la... aku nie dah la tk tahan dengan gigitan berbisa makhluk tu... cepat je berbial..hampeh... nama je spital.. tp nyamuk... alangkah banyak nyer.. cam ne tu... nak tak nak aku soh hubby aku bawak ubat nyamuk yang pakai letrik tu... tp jenis nyamuk degil... tak takut mati...


semalam lagi kat sini... cepat la masa berlalu...


addeh...cite polis lak diorg bukak... aku tk bape minat... bosan ler aku jawabnya...


dah 3 hari....

salam...
huhuhu...bosan dah... duduk, baring, tidur, makan n kena cucuk... hari2 cam tu... lebam2 dah tangan ku...
ni lah akibat gula tinggi dalam darah... pe nak buat.. dah nasib badan... control makan pon tinggi... makan pon tinggi... tak makan pon tinggi... naik confuse aku di buatnya...la ni nak makan apa pon tkt...
cian kat baby n aku gak gak... hehehe... kena makan apa yang patut jer...

Ahad, 28 Jun 2009

saat-saat mendebarkan...akhirnya pasti..

BERITA GEMBIRA BUAT KU N FAMILY

setelah menunggu setahun lebih...akhirnya sesuatu yang amat ku tunggu n paling bermakna aku terima...
Alhamdulillah aku pregnant gak... almaklum la... anak aku yang bongsu dah 5 taun... tp tu ler... awal2 ni dah selalu kena masuk wad... huhuhu... darah manis la katakan ..hihihi... kena cucuk selalu lak tu... ( dia cucuk tang sana, die cucuk tang sini)... adehhh... naik lebam tangan aku dibuatnya...
sume ni dugaan yang aku kena harungi n hadapi... demi orang tersayang... tapi adakah dia mengerti...????
NVM la... apa2 hal... akan ku tunggu kehadiran mu...my baby..

shomelnya die...

salah silap aku...



adehhh...

tu la...susah mencintai org spenuh hati nie... 100 persen kat die... tak tggl sket untuk diri sendiri... pedih2... tp bila die sakitkan hati kita...tau pulak sedihnya... tp kenapa yer.. sukar untuk melihat keburukan pada dirinya... hanya sayang untuknya... sudahnya diri sendiri merana...

Cinta tegarkan hatikuTak mau sesuatu merenggut engkauNaluriku berkataTak ingin terulang lagiKehilangan cinta hatiBagai raga tak bernyawa


Rabu, 24 Jun 2009

HOTEL PLAZA, KUALA LUMPUR

SALAM...

3 HARI 2 MALAM...

KURSUS LITERASI UNDANG-UNDANG UNTUK GURU-GURU DISIPLIN

dengar cam hebat yer... ermmm.. tapi banyak gak la info yang aku dapat... mula nya aku nervous gak jumpa cikgu2 disiplin dr sekolah len n daerah yang berbeza... apa tak nya.. aku apa pon tak tau... kalau di tanya mesti aku tak tau nak jawab... lagi lah pasal pekeliling2... hehe...

tapi apa yang di sampaikan tu memang hebat ler... macam2 ader... tapi yang best tu tentang ceramah pengurusan stress... tak sangka aku ni ada masalah mental gak rupenya... hehehe...
tp tu la semua kawan2 aku pon de masalah yang sama cume berbeza simptom nyer...

macam2 masalah n soalan yang cikgu2 ni kemukakan... aku pon dok dengar jer.. macam sekolah aku tkde lah masalah besar sgt... masih bleh diatasi... takut gak aku dengar sekolah2 area2 bandar nie.. macam2 ader... sampai kes luar n dalam... tp tu ler.. beban cikgu disiplin memang berat... mana nak mengajar lagi.. nak handle murid2 lagi... TABIK HORMAT CIKGU...

aku ni dok merapu jer.. coz tunggu husband tk sampai2 lagi... check out sebelum kol 2.. huhuhu...

alamak...sok masuk wad lagi.... adeh... amek darah lagi... cucuk lagi....uwaa... alamat lebam lagi ler lengan aku...huhuhu

k ler... selamat la cikgu2 kat sekolah yer... HIAS....

Jumaat, 19 Jun 2009

cari di mana orang kesayangan anda...

Pernah kah anda ketahui ....

Pemilik telefon bimbit selalu memberi lokasi yang tidak betul bila kita tanya di mana dia berada......
Adakah anak anda menyatakan dengan tepat di mana dia berada...adakah BF/GF anda juga demikian.... malah adakah suami anda/isteri anda juga demikian..... jadi ringkas nya jika anda hendak mengetahui di mana mereka berada...kesan lah mereka ini dengan menggunakan GPS satelit Google Earth....masukkan no phione berkenaan klik start searching.. mudah aje..tnggu dan lihat di mana mereka berada.....

cari mereka di sini:

http://www.themobiletracker.com/english/index.html


SELAMAT MENCUBA!!!!!!

Rabu, 17 Jun 2009

CUBA DALAM JEPUN...sesaja menggatal

Try your name in Japanese.......

DON'T SPOIL THE FUN...
PASS IT ON.. PLEASE...
A - ka B- tu C- mi D - te E - ku
F - lu G - ji H - ri I - ki J - zu
K - me L - ta M - rin N - to
O -moP - no Q - ke R - shi S - ari
T -chiU - do V - ru W -mei
X - na Y - fuZ - zi
LIN = TAKITO..... ok gak tp cam mosquito je bunyinya...hihihi... moskito lai..la...
DANISH = TEATOKIARIRI...panjang semacam jerk.. ade bunyi kari lak tu...
ZAM= ZIKARIN....uiks.. macam maya karin ler...
try ler korang buat lak.. macam ne la nama korang ek..hehehe

Isnin, 15 Jun 2009

nEveR GIve uP....

Salam sahabat...
pernah alami x masalah cmni? Kte mengharapkan suatu tp sukar utk mendapatkanya,sering kali usaha,berdoa namun tidak jua dimiliki apa yg diimpikan..smpai tahap kadang-kadang tu kte rse cm sia-sia je ibadah n doa kte Tapi kan hakikatnya sikap ini perlu dikikis dlm diri kte.
Kerna yakinlah dengan kata2 Allah dlm surah Al-Baqarah,ayat 216:
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu,padahal ia amat baik bagimu,dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu,padahal ia amat buruk bagimu.Allah mengetahui,sedang kamu tidak mengetahu"
p/s: "Andai kau memohon tetapi lambat ditunaikan,usahlah kecewa...Makbul drNya adalah pasti,tetapi dengan cara yang Dia pilih,bukan dengan cara yang kau pilih,dan pada masa yang Dia kehendaki bukan pada masa yang kita mahu"
yang penting
" BERUSAHA DAN BERAMAL"

Rabu, 3 Jun 2009

aPa Itu cINTA...

Photobucket


1. Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan.


2. Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tapi bila perasaan menjadi rindu padanya, tiba2 perasaan malu itu menjadi hilang dgn sendirinya dan terpaksa menerima kenyataan yg sebenarnya bhw anda tlh jatuh cinta.


3. Gerak geri memberi pengertian kpd perasaan yg tidak terucap oleh kata2.


4. Cinta yg di semadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan di kecapi.Jiwa yg pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yg lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.


5. Cinta yg dtg umpama pelangi ceria dgn 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, tika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorg yg bakal mewarnai hidupnya.


6. Cinta bkn paksaan. Ia lahir drdua perasaan, kehadirannya tidak di undang, perginya tiada yg merelakan krn ia terlalu sukar utk dimengertikan.


7. Persahabatan biasanya berakhir dgn percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dgn persahabatan.


8. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar Menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cintabukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.


9. Apakah sebenarnya cinta itu? Cuba katakan. Tak lain tak bukan ialah dua jiwa dlm satu fikiran dan dua hati dlm satu debaran.


10. Cetusan cinta pertama merupakan suatu getaran yg sangat menggoncangkan jiwa.


11. Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorg, disaat kita sdg kehilangannya.Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorg terhadap kita, disaat kita amat memerlukannya.


12. Cinta yg lahir dr pandang pertama adalah cinta suci, manakala perasaan cinta yg lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yg mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.


tapi yang aku faham n mengerti cinta yang sejati ialah cinta kepada-Nya..
cume kita je susah untuk menjatuh cintakan hati kita kepada-Nya...
tak pandai memilih...ntah ler...

Selasa, 2 Jun 2009

salam mengintai...


salam mengintai...


lama dah ek aku tak intai blog nih... rasa cam tkde cite yang menarik nak di kongsi... ilang segala idea cetak orijenal aku... hehehe...


anak aku yang sulung ade kat sini semalam ler aku p amk kat pudu... alamak ganalnye die sekarang... makan sehari 5 kali... ekeke... kat sini kenalah diet...aku ler yang akan memantau pemakanan die...actually die tggl ngan nenek n atuk die kat johor... ye la... cucu kesayangan diorg... apa nak makan sume d bagi...


tp sekarang nie bahaya sket... makan nak kena berhati-hati... kebanyakkan penyakit di sebabkan oleh makanan.. INGAT KAWAN-KAWAN BERHATI-HATI...hehehe...



rasanya korang dah tau piramid ni kan...cume jarang kita nak praktikkan... tp sekarang nie...cuba kita renung2kan lah cara pemakanan kita sekarang... maybe korang bleh nampak apa yang kita besa makan tu kurang berkhasiat n ade bahan-bahan yang kurang elok untuk di nikmati.. lebih gula ke, lebih kalori ke, lebih bahan perasa or macam2 lagi...
aku ni pandai je cakap..tapi aku pon cam korang gak... men makan jer... apa yang aku suke...hihi... la nie kena hati-hati lah...coz aku dah de penyakit...uwaaa...uwaa...
ok la...korang....selamat menjalankan gaya hidup sht...CEGAH SEBELUM KENA...adios...

Isnin, 25 Mei 2009

sedar tak sedar...

tup tap...tup tap.. dah nak masuk bulan jun... huhuhu... hampir setahun la aku dok kat selangor ni...huhuhu..
begitu banyak yang aku tempuhi...pengalaman yang cukup berharga, bermakna, sia-sia, ketawa, menangis, suka, duka, gembira... macam2 ada..astro la pulok...
yang aku mengerti...setiap yang berlaku ada hikmah dan balasannya...beajar dari pengalaman dan kesilapan... tp ada org kata lah yang aku selalu tak ingat...memang aku akui, aku ni pelupa( tanda2 dah tua)... cam ne nak jadi kan aku nie kuat daya ingatan ek.. ntah ler... aku sendiri tak ingat camne cara nak mengingat...hehe..melalut lagi...pe2 ntah...
aku sebenarnya aku sedang merancang satu benda nie.. tp tu ler... menjadi ke tak...aku tak sure...
ermmm...cite pasal bulan nie... sedar tak sedar dah dekat bulan rejab pastu syaaban, pastu ramadhan,pastu syawal....huhuhu... cepatnya masa berlalu...
besanya org pompuan la yang dah busy... nak buat persiapan raya awal2 ni... untuk memudahkan kerja2 sebelum raya... nak buat camne... kalau nak tunggu bulan ramadhan baru nak buat... alamat tak berbaju lak ahlil2 keluarga..hihihi...
tp yang paling penting pose tu kena ganti cepat2...kang tak sempat lak.. huhuhu...
apa yang aku dok merapu nie pon aku ak tau la... aku tensen sebenarnya... nak berkaraoke sore dah ler tak sedap... setakat nak men'yumbang'kan sore yang dah sedia sumbang nie... bleh ler...ermmm... merapu merepek meraban la dalam n3 kali nie..
hati kama, jiwa kacau, bakal2 nak jadi ijo ni... kelemahan tahap gaban bertukar jadi cipan...adehhh....
kalau korang boring baca nie sowi ek... tak baca pon tak pe... aku,,no problemo..;)).. sekadar luahan dari jiwa yang sedia haru biru, hitam, coklat, macam2 kaler ader..
k ler... selamat semua
"ya Allah, Maha Pengampun, Maha Penyayang dan Maha Mengetahui...Kau ampunkan lah dosaku, kesilapan ku, hari ini dan semalam... sesungguhnya aku tidak sedar apa yang aku lakukan.. ampuni dosaku ya Allah, aku insan yang lemah.. dan tidak mampu menahan godaan dari syaitan, yang selalu merosakkan hati manusia...berikan aku kesempatan dan petunjuk untuk menebus kesilapanku...amin"

Jumaat, 15 Mei 2009

KITA PENYAMBUNG WARISAN..

Warisan
Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan
( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini
BetapaDibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki
Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini
( ulang korus )
Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan
Teringat kawan2 di sekolah lama...
cikgu rozi, cikgu tiha, cikgu yati, cikgu zura, cikgu aisyah, cikgu fazilah, cikgu salmah, ustaz radzi... GB cikgu ismail..
semoga kalian bahagia dan murah rezeki... terima kasih atas jasa dan bantuan kalian masa lin susah dulu...terutama cikgu rozi...saya sayang akak... hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian...
teman di sekolah sekarang... hehe
tice su, tice fina, tice ana...
korang memang best....
a friend in need is a friend indeed
meh jom join IRC... leh sama2 kaya...hihihi

Khamis, 14 Mei 2009

tutup telinga , hati dan minda jika emosi anda di cabar...

aku dapat ni dari satu majalah....

bersabarlah, mungkin sabar mendampinginya akan menjadi timbangan paling berat bagi anda di hari kiamat.
jika Allah Taala mahu bersabar menerima perbuatan hamba2 yang kurang ajar terhadap-Nya, inikan pula manusia biasa yang tak luput dari silap dan lupa.
Rasulullah S.A.W bersabda:
tak ada sesiapa pun yang mendengar sesuatu yang menyakitkan yang lebih bersabar daripada Allah. Diatelah disekutukan dan dianggap mempunyai anak tetapi Dia membiarkan mereka dan memberi mereka rezeki.
(hadis riwayat Imam Ahmad)
ntah la... aku nie tak cukup bersabar gaknya... tapi aku akan terus mencuba dan berusaha...
aku hanya insan kerdil.. semoga aku akan mendapat keampunan dari-Nya..Amin

Selasa, 12 Mei 2009

Isnin, 11 Mei 2009

KECILNYA NENAS......

sabtu 9 may 2009...

tarikh bersejarah untuk anak sedara husband aku... merangkap anak sedara aku juga ler... hehehe...
dia bertunang dengan orang 'jauh'... jauh sangat... padahal sebelah rumah jer... cinta men pondok2 la katakan.. tapi aku doakan mereka bahagia hingga ke anak cucu... nie serba sedikit la.. gambo yang bleh di kongsi...








sedang aku dok menunggu rombongan pihak lelaki... ye la.. janji kol 2..tapi tak sampai2 lagi...padahal menyeberang titi jer..gaknye mentera bersoleknya panjang.. hehehe...
kami geng2 kampung seberang...ekeke... aku n husband, adik ipar n wife, abg ipar husband aku.. dok2 la di luar.. tb2... abg ipar husband aku ternampak la satu pokok 'ajaib'.. huhuhu...
rupa buahnya seperti nanas.. tapi kecik sangat... adalah dalam 2 atau 3 inci.. kecik kan???..pokok ni di tanam di dalam pasu jer... ntah la... mana lah abg ipar aku dapat gaknyer.. ini lah gambo yang sempat aku amik...


















Sabtu, 9 Mei 2009

MAMA...I LOVE U... MAMA ... I CARE

SALAM...


Sedih gak aku... bila tiba Hari Ibu taun nie... aku tak dapat sambut dengan die... besa nyer... aku p bw family kuar makan la... taun nie... aku dah jauh... uwaaa.. yang bleh aku buat cuma tipon jer... n ucap kan selamat hari ibu...




aku tau die pon faham... cume aku rasa sket terkilan la... n lain sket...huhuhu... tapi tk pe aku dah bnk in kan duit kat adik aku soh bawak family p dinner ke... chewah...dinner lak... hehehe... ikut kata husband aku... p makan2 minom2 kat luar ler...

mak...jangan nangis lagi..doakan anak mak di perantauan ni


jgn lupa ucapkan SELAMAT HARI IBU pada ibu2 kalian sbg tanda ingatan dan syg kita padanya pada ahad 10 Mei,,i-Allah,,,syurga d bawah Tapak kaki ibu,,,hargailah selagi ibu kita masih hidup d dunia ini sebelum terlambat,,,,renung2kan dan selamar beramal,,,dr Prof zulmasrie,,hihihihihiii

Rabu, 6 Mei 2009

Mood- Buat soalan pertengahan tahun

hehehe... Busy2 pon sempat gak intai-intai blog...

pening2... buat soalan... huhuhu....

Selasa, 5 Mei 2009

kerana kau insan yang ku sayang....:)

matahariku

Tertutup sudah pintu .. pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Kuharus relakanmu walau aku tak mau

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Takada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Kubersedih kerna panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukan waktu

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Takada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi


kekadang aku terasa sepi tu indah... tapi adakalanya sepi itu betul2 membuatkan aku rasa kehilangan.. kehilangan segala2nya... kehilangan yang sukar di mengertikan oleh akal... hidup tanpa arah... tanpa tujuan dan destinasi...

bila layan lagu nie... hati ku lagi tersentuh... tanpa kusedari... berderai air mataku... kenapa? sepi sangat ke aku nie... entah lah... mana silapnya... kenapa dia tak mendengar ku...

huhuhu... karat la plak... hampeh... tetapi kita seharusnya ada tempat untuk berbicara n meluah rasa.. n yang lebih baik.. hanyalah kepada-Nya kita meluah semua... memohon dari-Nya... kerana Dia, Yang Maha Mendengar dan Maha Mengetahui...




pengubat hati ku......ezmier danish

TKDE APA2 YANG BERLAKU LAGI...

salam...
Alhamdullillah... setakat hari ini belum ada kes2 yang 'besar' berlaku... lega rasanya... cume beberapa orang pengawas tak menjalankan tugas... geram gak... coz dah diberitau... mentang2 lah guru besar tkde.. diorang ni nak dicakap baru nak buat... macam tukul ngan pemahat...
besa pengawas tahap 2 la... yang anggap diri mereka dah beso... kepala dah keras, orang kata la... aku lak tak ajar diorang... lagi lah kurang respek... hampeh...tkpe2..
tu lah TICE SU... dah bagitau ari tu tingglkan la petua atau aura2 dragonball ke... bior aku praktikkan... huhuhu...
k la... selamat menjalankan tugas...
chio....



Photobucket

Isnin, 4 Mei 2009

Tiga menteri Kabinet mahu guru tidak putus asa...


KUALA LUMPUR 24 Julai – “Kami dulu terdiri daripada anak murid yang kena cubit, kena piuh telinga, kena rotan di tapak tangan dan kena pelbagai disiplin tetapi ibu bapa hormat tindakan itu bagi melahirkan masyarakat berdisiplin,’’ kata Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim.
Beliau mencadangkan kaedah hukuman jenis itu wajar ‘dilihat balik’ dalam usaha mendisiplinkan pelajar.
Menteri Pelajaran, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein pula berkata, masih terdapat sebilangan besar anggota masyarakat yang mengiktiraf sumbangan dan pengorbanan guru.
Justeru, katanya, guru perlu tabah dan tidak mudah berputus asas dalam menjalankan amanah mereka.
‘‘Saya nak ingatkan kepada guru yang lain, jangan perkara-perkara yang ditimbulkan sejak kebelakangan ini meluntur dan melemahkan semangat mereka,’’ katanya.
Menteri Penerangan, Datuk Seri Zainuddin Maidin pula berkata, tindakan tegas para guru sering kali disalahertikan oleh segelintir pihak sedangkan kaedah pengajaran yang tegas telah terbukti melahirkan generasi yang berdisiplin.
Beliau berkata, apa yang cuba dibuat oleh warden asrama sebuah sekolah di Sarawak baru-baru ini mungkin satu pengajaran kepada kumpulan pelajar itu supaya tidak mengulangi kesalahan mereka.
“Kita tak dapat nafikan ada guru yang berniat baik. Kita tidak nafikan guru di Sarawak itu mempunyai niat baik kerana masalah yang dihadapi telah berpanjangan dan bukan baru.
“Malah dari segi agama pun kadang-kadang Tuhan turunkan bala untuk memberi peringatan dan pengajaran. Apa yang guru ini buat ialah supaya setiap murid bersama berkongsi perbuatan salah dan mencegah orang lain daripada membuat perkara sama,” katanya.
Ketiga-tiga menteri itu ditemui selepas pertandingan akhir Kuiz Perdana Khas Kemerdekaan anjuran Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan dengan kerjasama Kementerian Pelajaran dan Kementerian Penerangan di Auditorium Perdana, Angkasapuri di sini hari ini.
Menurut mereka, para guru tidak seharusnya mudah berputus asa dengan kritikan negatif yang dilemparkan terhadap profesion itu dalam media sejak akhir-akhir ini dan mereka perlu bersikap profesional menangani isu berkaitan dengan cara guru menangani masalah disiplin pelajar.
Mereka meminta masyarakat supaya tidak menghukum terlalu cepat guru yang dianggap bersikap keterlaluan dalam menangani disiplin a pelajar kerana terdapat guru yang betul-betul komited dalam menjalankan tugas mereka untuk mendidik anak bangsa menjadi insan berguna.
Menteri-menteri itu juga mahukan para guru bersikap terbuka dan menjadikan laporan media itu sebagai suatu iktibar.
Media sejak akhir-akhir ini menyiarkan laporan mengenai tindakan yang dianggap keterlaluan oleh guru ketika menghukum pelajar yang melanggar disiplin.
Terbaru adalah kes seorang guru yang juga warden asrama sebuah sekolah di Sarawak yang bertindak merendam 200 pelajar perempuan di dalam kolam ekoran kesalahan mereka membuang tuala wanita ke dalam mangkuk tandas sungguhpun telah ditegur berkali-kali.
Hishammuddin turut mengingatkan para guru supaya berhemah dalam tindakan mereka menghukum pelajar supaya ia tidak disalahertikan dan menyebabkan guru lain berasa bersalah.
Sementara itu, Rais berkata, pendekatan untuk mendidik pelajar memerlukan penggabungan pendekatan lembut, pendekatan tegas dan tindakan disiplin.
Bagaimanapun, beliau berkata, tindakan disiplin itu boleh diperhalusi supaya ia sesuai dengan tuntutan zaman tanpa mengurangkan nilai pengajaran terhadap murid-murid yang terlibat
Cikgu, Jangan Pukul Budak Sekolah Sekarang….
Waktu kecil kecil dulu, bila ke sekolah, mak & ayah akan cakap sama cikgu,
“Cikgu, cikgu buatlah apa yang cikgu nak dekat anak kami. Nak cubit ke, nak pukul ke, nak rotan ke. Biar dia belajar hormat orang tua. Dan asalkan dia boleh belajar, jadi pandai supaya bila besar nanti boleh tolong orang tua.”
Sekarang, bila sudah masuk era kemodenan dan urbanisasi,
Cikgu tak boleh cubit.
Cikgu dah tak boleh pukul
Cikgu tak boleh denda.
Cikgu tak boleh rendam dalam air. Keterlaluan. Bahaya. Nanti gatal gatal.
Walaupun pelajar degil ditahap gaban sekalipun. Biarkan. Tak usah didenda.
Teruskan buang pad dalam mangkuk tandas. Tak apa, kalau didenda, pergi jumpa orang surat khabar. Orang TV pun ramai. Semua dahagakan berita sensasi. Semua tak sabar nak masyhurkan cikgu. Pengawas pun ada. Biarlah diorang korek pad tu dengan tangan diorang sendiri. Aku kan tak malu. Aku tiada kemaluan.
Sikit sikit, cikgu akan masuk surat khabar. Cikgu akan masuk berita TV1. Cikgu masuk TV3. Mak ayah akan komplen. Mak ayah hasut kementerian ambil tindakan tatatertib dekat cikgu. Mak ayah jumpa lawyer. Mak ayah nak saman cikgu. Nenek pun komplen. Nenek amat sayangkan cucu. Cucunya tak boleh dipukul. Cucunya tak boleh dirotan.
“Cikgu tak ada perasaan”.
“Cikgu kejam.”
“Cikgu suka buli.”
“Cikgu kurang ajar.”
Bila dah jadi camtu, kerajaan pun komplen.
“Tak ada orang nak jadi cikgu.”
“Tenaga perguruan kurang.”
Dulu profesion guru dimuliakan. Guru dihormati. Disegani. Kini….. melukut di tepi gantang. Tugas guru sekarang, masuk kelas, mengajar, balik, makan nasi, datang mengajar balik, balik rumah, tidor.
Cikgu, walau apapun persepsi, kaulah pembimbing kami. Tangan tangan pencubit itulah yang mendisiplinkan kami. Tangan tangan yang merotan itulah yang mendewasakan kami. Kami di sini pada hari ini kerana mu. Kami sayang kamu. Dayang pun sayang kamu. Terima kasih guruku.
aku amik dari satu blog... untuk kita kongsi...

kes cubit murid ...lak

salam

malam tadi sebelum aku tido... aku baca doa dulu ler...hehe...
tengah2 aku baca doa tu... terdengar satu bite kat tv (tut)... cita pasal murid, kena cubit...ermmm... masuk tv tu... glamer cikgu tu...

tapi rupa2 nya dak tu yang buat hal... p raba dak pompuan... aku yang dengar ni tensen gak... sampai masuk tv... padahal dia yang buat salah... takkan cikgu nak tengok jer.. hampeh tul... parents pon tau anak dia cam ne... ntah lah tak tau nak kata dah...

kita ni nak didik anak dia bagi pandai... kalau budak buat silap depan mata... tak kan awak nak biar jer.. dah besar nak jadi apa?..

dak2 sekarang ni over manje... buat salah tapi parent dok bel... kat sini ade parents siap tanya guru besar.. bila naik cuti sekolah... bukan tanya bila nak cuti...sebab tak tahan nak layan karenah anak dia... tu baru 2 orang... cikgu lak ade 40 orang murid..bayangkan lah.... macam2 karenah... pening tak pening la...

tapi tu la... guru2 di bayar gaji mengajar... mengajar je la... bukan mendidik lagi... macam tu la gak nye...


sama2 la beringat...

Ahad, 3 Mei 2009

MENGHADAPI HARI ESOK......

SALAM...
cam ne lah hari esok gaknyer... kerisauan nie... huhuhu...
kes apa yang bakal aku hadapi....cheh... macam peguam lak... ber'kes2'...ekeke..

ni lah amanah yang di tinggalkan oleh TICE SU pada aku... ntah ler.. macam2 hal.. doakan lah aku selamat dalam perjuangan 3 hari mendatang nie.. macam nak p berperang jer...:-p

dulu aku cikgu disiplin gak kat sekolah lama... tapi takde lah jumpa macam2 kes.... tu la... kalau sume sama tak best gak kan.. takde cabaran.. tapi ni dah terlebih mencabar... TICE SU dah lama kat sekolah ni... dia dah faham n terlebih masak dengan karenah dak2 kat sini... aku lak belum setahun dah di lantik jadi penolong guru disiplin... sekurang2 nya bagi lah aku masa untuk mengkaji n mendalami background diorang... tergezut aku dibuatnyer... huhuh... mana lah p cikgu2 lelaki ek.. yang tegas n garang sket... biar dak2 ni makan saman... aku yang lemah lembut ni di jadikan guru2 disiplin...hehe... (perasan lagi)...

apa2 hal pon.. minta2 ler takde kes yang bukan2... ermmm... selamat menjalankan tugas TICE LIN...

beringat2... 'budak2 tak salah'... ye ker?

Sabtu, 2 Mei 2009

KERETA AYAH...KERETA ANAK????

HUHUHU...BERBEZANYA...


salam... hepinyer aku coz, tadi ptg kuar jalan2 ngan hubby n anak aku... sempat lah round2 town.. n shopping sket2.. tu la... zaman gawat pon masih nak men'yopping' gak...hampeh... pe nak buat...

tapi aku tetap beringat tuk masa depan... cis.. bangga diri lak.. pasan..( kata anak aku lah) hehe...
sebelum aku masuk ke satu pasaraya... hubby n anak aku ternampak lah satu kiosk yang menjual permaianan..berhenti lah diorang kat situ... aku lak p lah menyambut 'nature kol'... hehehe... ingat kan pas aku sudah tu... diorang dah bersedia lah nak masuk dalam supermarket tu... rupa2nya masih kat situ lagi... dok belek2 keta control n mainan kat situ... aku pon dok tunggu ler... layan nyer layan dah hampir satu jam kat situ.. nek tensen aku...last2 aku belikan anak aku keta control kecik jer... nak budget ler katakan... huhuhu...
then barulah masuk ke supermarket tu... after beli2 barang yang berkenan di hati aku, hubby n anak aku... (tapi tu pun saling dok pesan antara satu sama len... ingat2 berbelanja kan)....keluarlah semula ke kiosk tadi nak amk keta control tu..( mana bleh bawa ke dalam supermarket kan).. ingat kan juz nak amk keta tu jer... rupa2nya hubby aku ada hati gak nak jugak beli...huhuhu... hampeh... tapi terkedu aku ...dia beli keta yang lagi besar n lagi canggih dari yang anak aku beli...ermmm... tak terkata aku... ishk2... nak budget pe cam ne...

ayah budak mengalahkan anaknya... gaknya masa kecik2 dulu dia tak puas main kan... zaman2 dulu mana de keta cam tu ... ermmm... lepaskan geram gaknya....hehehe... geli ati aku tengok hubby aku nie... cam ne pon layan jer lah... luv u honey...hihihi...







keta anak aku... cuba bandingkan?


hehehe...... walau apa pun mereka tetap antara orang2 yang aku sayang....


berkorban apa saja...
harta atau pun nyawa..
itu lah kasih mesra..
sejati dan mulia....





Jumaat, 1 Mei 2009

ISTIMEWANYA WANITA....



Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa."

"Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.
Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada
."

Khamis, 30 April 2009

macam TAK caya je.....

7 kuasa handal Coca Cola...

1)Membersihkan cermin kereta anda yang berdebu/kotor/melekit..

2)Bahan aktif Coke adalah Phosphonic Asid pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari...

3)Pengedar minuman Coke telah menggunakanya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun lalu...

4)Di india, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka...

5)Menghancurkan tulang dalam masa 2 hari...

6)Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome...
7)Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat..

Cara nak kuruskan BADAN????


BLOG AKU NI UNTUK KITA KONGSI KAN? AKU DAPAT SATU CITE DARI KAWAN TAGGED AKU...


CARA NAK KURUSKAN BADAN

Cara Nak Kuruskan Badan

Seorang mamat yg mmg gemuk masuk ke sebuah fitness center dgn niat utk menguruskan badan.

Seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi, "Kami menawarkan 2 program di sini... RM50 utk versi 'Biasa' dan RM100 utk versi 'Cepat'.
"Saya ingat nak ambil yg biasa punya sebab saya baru je nak try kuruskan badan", kata mamat tadi. "OK. Encik sila masuk ke bilik NO. 5 di penjuru bilik sana", jawap lelaki penjaga kaunter.Mamat tadi pun masuk laa ke bilik yg di suruh lalu menutup pintunya. Selang 2 minit kemudian, datang laa seorang perempuan yg mmg lawa, cantik, body best, mantap dan segalanya. Dia kemudian menanggalkan kesemua pakaian sehinggakan mamat tadi dah xsenang duduk dan berpeluh2. Perempuan tadi berkata, "Kalau tuan dapat kejar saya, tuan bole buat aaaaapa saja dgn saya... hik hik hik" dan dia terus berlari di dalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar punya kejar, sampai 10 minit, pun xdapat2 jugak. Dia try lagi sampai akhirnya, dia jatuh terjelepuk ke lantai... pengsan. Apabila dia sedar, dia terus ke penimbang dan mendapati beran badannya telah turun 3kg."Wow! Mmg berbaloi aku bayar RM50... mmg senang rupanya nak kuruskan badan",katanya sendirian.

Esoknya, dia datang lagi ke situ dan terus ditegur oleh lelaki di kaunter.Setelah diberitahu program2 seperti semalam jugak, dia bersetuju untuk try versi 'Cepat'.
"OK. Encik sila masuk ke bilik NO. 6 dipenjuru bilik sana", jawap lelaki penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglaa seorang body-builder yang taff dan terus melondehkan pakaiannya.Body-builder itu berkata, "Saya akan kejar kamu dlm bilik ini dan kalau saya dapat..hehehe.. =p


HAHAHAHA!!!!

LAWAK DARI KAWAN TAGGED AKU...

MakAN Pon NaK KEna PAKSA ke???!!!!!!

TAK TAU NAK BERSYUKUR


salam... selamat berteu kembali... dalam sesi luahan rasa... hehe


dah bape hari aku meninggalkan sekolah... ari ne aku kembali dengan cerianya... tapi pagi2 aku dah terlihat lah insiden yang menyayat , menyiat2 n yang tak bersangku paut dengannya lah...


sekumpulan ank2 murid aku tengah beratur nak ambil makanan di kantin... ermmm... rupa2nya.. mereka ni dkategorikan sebagai anak murid yang kurang mampu n mendapat bantuan makanan... huh!!


tak pe lah... tapi yang tensennya... mereka ni tak mau makan, makanan yang disediakan... tak ke geram tu.... dah lah di beri percuma... tak nak makan lak... sampai ade cikgu cakap..... nak makan pon kena paksa... diorag ni betul2 tak bersyukur... kalau lah mereka n di letakkan di Afrika...mesti diorang tak macam nie gaknya...

Rabu, 29 April 2009

MAkaN pON daPAT DUIT tuH!!!!! LUMAYAN..

ISLAND RED CAFE

SALAM KEPADA SEMUA DAN TERIMA KASIH KERANA SUDI MELAWAT BLOG SYE YG X BERAPE NK SIAP NIH.. NK DIPENDEKKANN CERITE, SYE SUDAH SEBULAN MENYERTAI PERNIAGAAN INI. SESUNGGUHNYE KEBANYAKAN ORANG TIDAK SUKA MELIBATKAN DIRI DALAM PERNIAGAAN MLM. PADA MULANYE MEMANG SYE JUGA SALAH SEORANG DARI ORANG YG SANGAT ANTI KEPADA PERNIAGAAN NIH, KERANA BANYAK KITER DENGAR DAN LIHAT PERNIAGAAN BERCIRIKAN BERGINI BERSIFAT PENIPUAN, PENDAPATAN YANG DIJANJIKAN TIDAK DIPENUHI SEPENUHNYER, DUIT YG DILABUR LESAP BERGITU SAHAJA..
PADA SUATU HARI, SEORANG KAWAN SEKERJA SAYA BERCERITA TENTANG PERNIAGAAN INI. PADA WAKTU ITU MINDA SAYE BERKATA "NIH DAH TENTU MLM LAGI", DISEBAB DIER RAKAN SAYE, SYE PON BUAT² LA DENGAR. SELEPAS DIJELASKN TENTANG PERNIAGAAN INI. SECARA TIBE² TIMBUL MINAT. DISINI SAYE LISTKAN APER PERKARA YG MEMBUAT SAYE JADI BERMINAT PADA PERNIAGAAN INI..
PERNIAGAAN INI TIDAK MEMERLUKAN MODAL YG BESAR (RM360)
TIDAK MEMERLUKAN MASA YG AGAK LAMa
TIDAK PERLU RAMAI DOWNLINE (2 ORG)
TIDAK PERLU HADIR TRAINING
TIDAK PERLU HADIR MEETING
TIDAK PERLU BERNYANYI SEPERTI LAIN² MLM
PROdUK PERNIAGAAN INI SANGAT UMUM IAITU MAKANAN DAN MINUMAN
PENDAPATAN TIADA BATASAN.
PERNIGAAN INI KITA NAMPAK DIDEPAN
MATA
SANGAT MUDAH UNTUK MENJALANKN PERNIGAAN IN
MASIH BARU DAN TIDAK RAMAI LAGI YG TERLIBAT DALAM PERNIAGAAN INI
KITER MULA TERFIKIR RM360 ITU AGAK BESAR BAGI SESENTENGAH ORANG. TAPI FIKIR SEMULA, RM360 SEBAHAGIAN DARIPADA WANG ITU IAITU RM300 AKAN DIPULANGKAN KEPADA ANDA DALAM BENTUK VOUCHER DIMANA ANDA BOLEH MEMBELANJAKAN WANG TERSEBUT DI CAFE UNTUK MAKAN DAN MINUM. DAN BAKI RM60 ITU ADALAH UNTUK PENDAFTARAN ,ANDA AKAN MENERIMA SATU PAGE DALAM LAMAN WEB RASMI ISLAND RED CAFE DAN JUGA KAD VOUCHER.
SETELAH SAYE BERFIKIR SEJENAK, PERNIAGAAN INI SANGAT MENGUNTUNGKAN DAN BERPANJANGAN, KERANA MANUSIA ITU SENDIRI AKAN SENTIASA MAKAN DAN JUGA MINUM, PERNIAGAAN SEPERTI AKAN SENTIASA AKAN BERKEMBANG.. DAN KITER SEBAGAI ORANG YG TERDAHULU MEMPROMOSIKAN CAFE INI AKAN MENERIMA PENDAPATAN YG SANGAT LUMAYAN..
PELUANG NIE... KITA KONGSI SESAMA...
BERMINAT SILA HUBUNGI:
SUFFIAN 0176975090
KHAIRUL 0123460733

Selasa, 28 April 2009

KONGSI JANGAN TAK KONGSI....:)







BANYAK GAK YANG AKU NAK KONGSI... TUNGGU JE LAH... :)... JANGAN BOSAN LAK NAK MEMBACA... EK...

BAHAYA SEH!!!!!


antaranya....

Menurut laporan Polis seorang wanita telah dirogol oleh 5 lelaki disebuah kelab malam di Singapura pada malam Sabtu sebelum ditinggalkan. Wanita tersebut tidak berupaya untuk mengingati kejadian malam tersebut, namun ujian mengesahkan bahawa beliau telah dirogol berulang kali dengan kesan rohypnol di dalam darahnya dan progestrex, sejenis pil 'mencuci' yang kecil.Dadah tersebut kini digunakan oleh perogol-perogol dan kemudian 'mencuci' mereka.




Progesterex dibekalkan kepada para Doktor haiwan untuk'mencuci'haiwan besar. Khabarnya Progesterex digunakan bersama Rohypnol,sebagai dadah 'Dating' dan rogol. Apa yang mereka perlu lakukan ialah menitiskan Rohypnol ke dalam minuman si gadis, mangsa tersebut tidak akan ingat apa-apa pun esok paginya, apa yang berlaku kepadanya sepanjang malam tersebut.




Progesterex amat senang larut dalam minuman, akan 'mencuci' agar simangsa tidak akan mengandung akibat dari perkosaan tersebut dan siperogol tidak bimbang untuk perlu menjalani ujian air mani dan DNA kemudian. Kesan dadah ini adalah K*E*K*A*L terhadap si mangsa.Prodesterex asalnya adalahuntuk memandulkan kuda, Mana-mana wanita yang mengambilnya TIDAK AKAN MENGANDUNG SAMPAI BILA-BILA.




Si durjana boleh memperolehi dadah ini boleh mendapatkan dadah ini dari pusat haiwan atau mana-mana universiti, dan ia diramalkan akan digunakan dengan berleluasa di kampus-kampus.Tolong edarkan maklumat ini kepada semua yang anda kenali, terutama teman wanita dan gadis remaja. Berwaspada apabila anda keluar, jangan biarkan minuman anda terbiar tanpa dijaga oleh orang yang anda percayai.

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog