SPECIAL FOLLOWERS

Khamis, 16 Februari 2017

New gadget

Assalamualaikum dunia,

Huhu..  Ni gajet baru akk utk mengajar.. KTV Q7


Sama gak mcm yg purple tu,  boleh dengar muzik,  bluetooh lagu dari hp,  boleh berckp gunakan mic,.. Memang best
Teruja akk.. 
Murid2 lglah seronok dalam kelas... 
Boleh menyanyi n menari..
Mulakan pengajaran utk menarik minat diorg.. 
Baru de semangat sikit.. 

Jumaat, 10 Februari 2017

Warong Lalapan.. Sedap

Assalamualaikum,

  Pertama kali singgah terus jatuh cinta..  Nasi kambing bakar jember memang marvellous..  Kwn2 akk ler dok cakap kambing bakarnya sedap..  So,  ajaklah en.  Somi p..


Kambing bakar
Selain dari tu,  banyak gak menu lain..  Kebanyakan makanan adalah menu dari indonesia,  ada ayam penyet,  bakso n terbaru Nasi Goreng Ayam Crispy.. 
Moh ler try yang tinggal di kawasan sungai besar n sabak bernam..  
                         Suasana di warong
                              Menu
Ayam penyet
Tempat dan suasananya ok la..  Boleh dok bersila.. 
Seronok anak2. Mcam men pondok2.. 
Makan santai2 bersama family.. 

Rabu, 8 Februari 2017

Buah nam nam


    Rare local fruit...  Hihi.. Kenal tak buah apa ni? ada yang panggil buah nam nam n ada yang panggil buah katak puru..
kata org dulu2, buah ni banyak khasiat..
untuk mengawal penyakit kencing manis,
baik utk yang ada darah tinggi,
untuk kurangkan kolestrol,
yang penting buah ni sedap makan cicah ngan colek,
huhu.. ngences dah..
yang susahnya buah ni susah nak dapat dah,
tapi Alhamdulillah kat rumah akk ada 3 pokok yang selalu berbuah.. Almaklumlah
dok kampung..  So banyaklah pokok n buah2 yg jarang jumpa di bandar2..
kalau ada yang mengidam ke, bolehlah cari  akk..
in sha Allah akk bg jer.. utk ibu-ibu yang mengidam ler..
Kalau nak tau lebih lagi bolehlah guna encik google utk cari khasiatnya..
Bumi Allah luas dan kaya dengan tumbuhan yang banyak khasiat..
Cuma kita perlu usaha dan pelajari..
Sama mcm akk masih banyak perlu belajar..


TERIMA KASIH ALICE YGK

TUTORIAL MELETAK HEADER DI TENGAH,

 dah lama akk ni susah hati, header blog akk terletak kat tepi.. sambil2 ber blogwalking ni sempatlah akk mencari jalan or solution utk masalah problem akk..
akhirnya setelah berblogwalking selama beberapa hari maka jadilah hasilnya..
ini semua atas tutorial yang di berikan dari blog ini http://www.loveheaven07.com/2013/02/membuat-header-blog-berada-di-tengah.html .. terima kasih sangat2.
bolehlah tersenyum melihat blog akk ni.. hehe
kalau tak, bila ada guest yang singgah, malu je tengok header blog akk kat tepi..:'>..
lepas ni kena belajar untuk mencantikkan blog akk yang muram dan kusam ni..
kalau BLOGGER2 sekalian ada IDEA or SUGGESTION silalah bagi akk yang ketandusan idea ni


Selasa, 7 Februari 2017

MAKANAN SIHAT

MAKANAN SUNAH
            Makanan sunah baik untuk kita amalkan. Banyak khasiat yang tersembunyi yang kita perlu tahu dari makanan ini. Tubuh badan yang sihat penting untuk kita menjalani kehidupan yang lebih sempurna dan bahagia. Makanan sunah ini dapat membantu kita menangani masalah dalam kesihatan jika di amalkan.

1.      AIR ZAM-ZAM
-          Air yang banyak khasiat untuk penawar penyakit dan air yang mengenyangkan
2.      KURMA
-          Mempunyai serat yang tinggi mudah di serap dan dicerna. Ia juga boleh menghindar dari penyakit gangguan atau sihir.
3.      BUAH TIN
-          Mengatasi hipertensi, mencegah serangan jantung, mengurangkan kolestrol, mengatasi anemia dan masalah susah tidur, mengatasi sembelit, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengatasi gangguan pernafasan.


Kalau guna encik gugel byk lagi makanan sunnah yang kita bole amalkan. Sekarang ni factor makanan yang menyebabkan kebanyakkan penyakit. Terutama diabetis, darah tinggi, gout antara penyakit berpunca dari makanan. Tapi dari sumber makanan jugalah sebahagian penyakit dapat disembuhkan dan boleh di amalkan untuk kesihatan. Marilah kita amalkan gaya hidup yang sihat. Bersenam dan bersukan juga penting untuk fizikal tubuh badan. Beriadah bersama keluarga dapat mengurangkan stress. JOM SIHAT

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog