SPECIAL FOLLOWERS

Isnin, 16 Ogos 2010

I AM LOST...

SALAM...

rasa cam lost jer ari ni... apa buat sume tak kena... kena mandi bunga kot ...hehe... utk pulih energy... tapi mesti ade yang cakap pasal bulan pose kan...
rasa cam tak puas hati, sedih n tak gumbira jer...

bila hati n perasaan bercampur baur macam ni la jadinye ek... tak bleh berfikir dengan waras... sume buat rasa tak betul... benda depan mata pon tak leh nak cari... ade jer yang tak kena...

apa lagi nak di 'bebelkan' ek...
yang pasti berbuka petang nie sumer kena ready made... takde mood nak masak la...
tapi cik asben ader beli ketam, still hidup lagi...ermmm... kalau masak mesti marbeles coz masih fresh n isinya tentu manis kan...
addeh... cam ne ni...

kena tanya cik asben dulu la ek...:)
k la...cukup kot sampai sini dulu...

i m lost...

TRAGEDI 3 RAMADHAN

JASIN – Dua peniaga bazar Ramadan di Stadium Jasin di sini maut akibat ditimpa payung gerai yang berterbangan setinggi tiang lampu 40 meter dalam kejadian ribut semalam.
Mereka yang terkorban dalam kejadian pada pukul 4.45 petang itu ialah seorang peniaga cendol, Abdul Omar, 73, dan Mahadi Mohamad, pembantu kedai martabak.
Mereka terkorban akibat hentakan batang besi payung gerai yang berterbangan.
Selain dua mangsa yang terkorban, seorang lagi peniaga parah dan 18 lagi cedera ringan.
Jurucakap polis berkata, ribut selama kira-kira tiga minit itu melanda pada pukul 4.45 petang semasa 23 peniaga di bazar itu sedang menyiapkan juadah masing-masing untuk dijual.
“Ribut tanpa hujan itu terlalu kencang sehingga semua barang berterbangan dan ramai peniaga rebah,” katanya.
Jurucakap polis itu memberitahu, kejadian ribut kencang itu adalah yang pertama kali berlaku dan terburuk di daerah ini.
Sementara itu, seorang peniaga, Norhafizah Shiraj, 24, berkata, ribut itu datang secara tiba-tiba tanpa hujan.
“Saya yang sedang menjual char kuey teow tidak dapat berpaut pada apa-apa menyebabkan saya terjatuh ditolak angin,” kata Norhafizah
Jelasnya, kejadian itu sangat menakutkan kerana ramai yang menjerit-jerit apabila semua barang berterbangan.



Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog