SPECIAL FOLLOWERS

Isnin, 6 Disember 2010

ahad d hati kami

SALAM...

anak2 permata berharga...betul tak?... hehe... semalam ahad 5.12.10....kitorang p ler jalan2 ke SURIA KLCC... sesajer jer... lagipon abang long tu nak sangat p... yang hubby akak ni plak jenis tak suka nak saje2 jalan2...kalau keluar tu mesti bersebab... huhuhu.... tapi sib bek la, terbuka pintu hati hubby akak tu nak p kl...n terus ke suria klcc...hepi ler abang long... konon2 nak p petrosains ler.. ermmmm... orang bersusun...pe lagi hubby akak dah bagi sign...(tak payah la tu)...addeh... 

tapi sempat lah beli souvenier... abang long beli pencil case, danish beli bola dinosaur... hubby beli mould & paint dinosaur...mama je takde beli pe2....huhu
takpe la...so kitorang jalan2 n cuci mata je, dah tak jadi kan...  pas makan2 terus p cm... ermmm faveret hubby la... coz kat sana banyak benda yang dia suka... huhu... tapi yang bestnyer... akak dapat beli baju untuk Arissa... hihi... cheongsam, gaun2 ala2 cheongsam, baju kurung... semua tu akak beli untuk majlis perkahwinan adik lelaki akak... tema bertandang ke rumah pompuan pink or pic...kat umah akak lak warna biru...hehehe...

Rabu, 1 Disember 2010

showdown 2011 is coming!!!!

SALAM...

hehehe... showdown 2011 is coming... camne la nanti... akan se best this year nyer crew ke tak ek...
showdown 2010 akak memang kalau bleh tak miss la every wednesday... cuma kekadang termiss gak... sib bek de ulangan tiap2 malam selasa... 
giller battle crew n wakaka crew memang best... tapi kemenangan berpihak pada wakaka... cuma ade sebab akak tak berapa nak minat wakaka n giller battle crew....mb sebab sikap diorang kot ermmmm...tapi better shhhhhhh!!


actually akak lebih minat kat floor fever....tapi tkde rezeki diorang... 
addeh...mesti de yang dok ngata akak ni...dah tua2 pon suka benda2 cam nie... huhuhu...
cite pasal tua ni teringat akak first time buat rebonding masa tu akak muda lagi la...hihihi...beberapa tahun yang lepas.. masa tu tengah hangat, hot, meletup d bomb korang buat2 rambut rebond ni...adik akak la...hahahampeh...akak baru balik dari saloon... konon cun la dengan rambut yang baru lepas di rebond... tau tiba2 dia boleh kata " dah tua2 pon rebond rambut"...kemudian dia gelak2... addeh... tersayat hati time tu...tapi peduli apa kan...duit akak, rambut akak....:p...
then...sekarang nie bakal wife dia pon suka rebond...kan dah terkena... tu la...len kali jangan kutuk2 orang, kan dah dapat...hihihi..



k la...apa2 pon akak tak sabo2 nak tunggu showdown 2011... 

Isnin, 29 November 2010

SEPI ITU INDAH

SALAM...

dah bape ari nie akak menyepi...jangan kata nak berbelog... nak on laptop pon tak dan...huhu... akak kena demam +batuk yang teruk+selsema... setakat demam yang baru lepas ni..walaupon bersaki baki lagi... dah masuk 3 kali ...addehhh... akak terima seadanya...coz, sakit tu kan cuci dosa... tapi kan wisau gak takut2 demam len... ialah kan musim hujan n banjir...nasib baik lah ok dah...
sakit nie gak bleh menyedarkan kita betapa pentingnya menjaga kesihatan...  muhasabah diri... masa akak tengah teruk(cewah)..sebenarnya badan akak jap panas n jap sejuk masa tu...so susah lah nak tidur lena... teringat la memori2 silam.. dan akak terasa bersalah n menyesal... mungkin apa yang terjadi de hikmahnya... demam akak ni memberi peringatan pada akak...huhu... semoga Allah lindungi akak n family...amin...
sepi itu indah kan?... bila sesorang terbaring..macam2 yang datang kat otak....ermmmm

addeh... bulan dah jadi gelap....ekeke... iklan sat...tengok cite MADU TIGA...sesi kejar mengejar isteri pertama encik jamil dengan encik jamil...huhu... 

ok lah...layan cite ni dulu ler... akak ni memang peminat cite2 P.Ramlee....

jom...layannnnzzz...

Jumaat, 26 November 2010

SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

SALAM...

mesti ada yang pelik kan... kenapa akak asyik letak header mr.ben ni kan... suka sangat ker dengan mr. ben... memang pon.. akak suka n kagum dengan blog dia... selain blog RM, DJ n ARIFFSHAH.... actually ade slot baru yang di buat oleh mr.ben iaitu SAYA SUKA BLOG AWAK LA!... jom la join...bleh tambah kenalan...

sebenarnya banyak blog yang akak suka masuk... tapi ni kena pilih 5 jer...so ni la blog2 nyer:

1. sembang kosong:
blog lawak.. best gak lawak2nyer... hampir ari2 akak masuk blog nie... bila baca lawakdia nie bleh terhibur... banyak plak dianyer idea...

2.ben ashaari
sekarang nie blog mr.ben ni la yang akak selalu masuk.. baca entry.. n try skodeng tips meningkatkan traffic...mr.ben nie pon selalu update entry... kekadang terlepas gak entry2 dia ni...

3.lagenda mahsuri
ni blog mak... selalunya mak akan update entry tentang dia n anak2 dia.... suka baca coz bleh kongsi pengalaman...

4. salam ramadhan
blog ni...blog kawan akak.. dulu sama sekolah... sekarang tak lagi...dia banyak cite pasal anak2 murid n apa yang jadi kat sekolah...dulu selalu pasal bab disiplin murid la... windu kat die...lama tak jumpa dia..

5.dahlia's journal
blog cikgu dahlia ni pon best gak... macam2 cite ade...selalu gak baca entry dia nie... coz dia selalu up to date...

jangan jauh hati ye pada blogger len... akak tetap hargai blogger2 yang datang melawat blog akak nie...terima kasih banyak2.. dan kalau terlarat akak akan jejaki korang, cuti2 ni berukben lemau semacam....maafla kalau tak tersinggah ek

akak dapat tau pasal segmen ni dari blog:
http://fiverul.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

p/s apa kata kita beramai2 sertai segmen yang mr.ben anjurkan nie... coz dia selalu support blogger2 baru...

Khamis, 25 November 2010

blog tak popular

salam...

tajuk cam tak best jer kan... hihi... tapi sebenarnya.....n3 ni special untuk EYZA... atau NURUL IZZA dari blog..http://alisyasophia.blogspot.com/... coz dia telah meletakkan blog akak kat bloglist dia... 
sebenarnya ni la kali pertama akak jumpa blog akak tersenarai dalam bloglist blogger len... mesti ade yang kata akak ni over kan...hihi...lantak ler... janji akak hepi... coz blog akak nie bukan blog popular sangat... n tak ramai pon follower... dah tu traffic pon jarang2 capai 50 viewers...huhu...
terima kasih EYZA... ikhlas dari hati akak....

hhii... akak ni memang tak prihatin la... sib baik AIDA AZRYN  dari blog http://aidaazryn.blogspot.com/ bagi komen tadi...dah termalu lak.. terima kasih yer AIDA coz letak blog akak kat bloglist adik...:)... kembang jap...


so kali ni... kalau ader blogger len yang letak blog akak kat korang nyer bloglist... sila2 la komen yer... akak akan ucapkan terima kasih secara public...:)

mendung bererti hujan

salam...

n3 petang2 nie pasal hari ni yang mendung+gelap+sejuk+hujan... so sekarang nie mendung jer bererti hujan...hihi...
selesai sudah aktiviti memasak untuk makan malam... baru la bleh update blog... akak masak ayam goreng n ikan merah masak lemak cili api jer.. kari daging tengahari tadi ader lagi so tinggal panaskan je la...umah akak ni payah sket selera pelbagai ...
tapi berukben slow ler... huhu.. dengan cuaca macam nie... lagi la  lembasssss...addeh...
gambo tak nampak lak mendung...ekeke...
ader kilat n guruh lak... benti dulu ler...

k sambung balik... hehehe...




tadi sempat la akak n anak2 minum petang jap...terajin lak mama diorang nie kan... sebenarnya masa p market tadi akak sempat la beli juadah untuk petang...  isabella n kuih bom (tapi edisi kecik)...hihi... korang tengok jer la... sapa yang tak tau kuih isabella tu apa sila perhatikan gambo kat bawah nie ek... teka yang mana satu k...


yang besau tu ler kuih isabella... nama market tol... hihi... sebenarnya getuk ubi yang digoreng... sedap tau kuih nie... anak2 akak suka kuih ni...

addeh...tekak dah mula rasa perit lagi... macam nak mula batuk lagi  nie... letih la bila batuk, badan rasa sengal2 jer...ermmm..



Rabu, 24 November 2010

kerepek bawang coklat

salam
 
wah2... dah bleh la upload pic... hehe... sebenarnyer cite ni..cite masa on d way nak balik umah dari kampung kak kat johor...
anak sedara akak kat pahang dia pesan soh belikan caterpillar yang besau... huhu... kalau kat sungai besar harganyer bleh dalam RM 60 ... so masa balik dari Johor tu kak singgah lah ayer hitam... dah lama gak lah akak tak singgah ayer hitam kalau balik kampung... almaklumlah tak de benda nak di cari... cari punya cari... ade satu kedai tu harga RM45.90... tak jadi beli... coz rasa bleh dapat lagi murah dari tu... so jumpa satu kedai tu kat tepi jer n tanya punya tanya dia nak RM35... akak try tawar RM30...then dia bagi... wah2...hepinyer... bukan apa, kak ni tak pandai nak tawar menawar... bile dapat harga yang akak nak tu memang rasa bangga ler...hihihi...
k ni ler bendenyer... besau la gak...

nak dijadikan citer ... masa nak balik ke kereta... tiba2 akak terpandang gerai kerepek... nampak macam kerepek bawang tapi warna coklat... ermmm... akak n maman pon masuk la... tokey gerai tu bagi try rasa... sedap lak... tak pernah lak jumpa kerepek bawang perisa coklat.... akak pon beli la sekilo...
ni ler kerepeknyer...
ermmm... tadi akak search kat google... rupa2nya dah banyak perisa kerepek bawang ada strawberry lagi... addeh... kenapalah akak selalu ketinggalan ek...huhuhu..
k la cukup kot tuk n3 kali nie...:)

:(... addeh

salam...

pehal tak bleh upload pic eh... tensen jer...akak nak tunjuk kat korang kerepek bawang tapi warna coklat... huhu...
tak pe la kot... akak try lagi petang sket... sekarang, time to pejam2 mata ...hihi...jom2... dengan cuaca yang dingin n nyaman + sejuk nie... suasana yang enak untuk melelapkan mata....

Isnin, 22 November 2010

BLOGGER IN D HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU

SALAM...

NAK GAK JOIN .. HEHE... NI AKAK DAPAT DARI BLOG BEN ASHAARI... BAGI BLOGGER BARU CAM AKAK... HUK2..(BATUK SKET)..BARU TAK BARU LA...HIHIHI..

SO.. LATAR BELAKANG BLOG AKAK NI SEBENARNYA...UNTUK BLOG SUKA SUKI... EKEKE.. MENULIS BUKAN KERANA NAMA... MENULIS APA YANG TERLINTAS...MENCATAT APA YANG TERJADI DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN...BERKONGSI APA YANG DIRASAKAN PATUT DIKONGSI... MACAM2 LA.... TAPI KEBANYAKKANNYA TENTANG LIFE AKAK N FAMILY... HIHI ... TU JE KOT...
SUKA SINGGAH KE BLOG2 LAIN BACA N3... JOIN GA... N SHOPPING KAT BLOGSHOP...HUHUHU...POMPUAN TAK LEPAS DENGAN MEMBELI BELAH GAK KAN..EVEN KAT BLOG...


Selasa, 16 November 2010

hari terakhir sesi persekolahan 2010

salam...

addeh... hehe... hari ni hari terakhir sesi persekolahan...merdeka....cewahhh... takdenyer merdeka... nanti mesti bosan dok umah jer kan... lagi kat umah mesti banyak lagi kerja nak dibuat... nak persiapkan anak teruna akak yang akan memasuki tahun 6 tahun depan... mengikut result akhir tahun... dia layak masuk kelas kedua...huhuhu... takpe la... ok la tu... nak push sangat pon susah... kalau anak pompuan nak juga dengar cakap... anak teruna nie... selamba die jer...
akak baru siap settlekan sumer keje sebelum bercuti....huhu.... mintak2 lah... semua ok dah... tapi GB dah pesan tadi... kalau de pe2 hal... cikgu2 boleh dipanggil waktu cuti nanti... bersiap sedia la...hahahahampeh....
tadi kemas meja yang dah bersarang hampir setahun... banyak la yang kena buang... kalau tak sumer nak disimpan... ni pon ader separuh buku lagi tak berkemas.....
alamak... baru jer ader annoucement untuk pertukaran kelas...addeh....k la... nanti akak sambung citer lagi...
ermmm... tak sempat la nak hapdet ari tu...huhu...

Isnin, 15 November 2010

pertukaran guru-guru 2011

salam...


hari ni 15 november 2010 hari yang paling bahagia pada sesetengah guru... sebabnya ialah keputusan pertukaran di keluarkan ....tahniah diucapkan kepada guru-guru yang dapat bertukar... terutama pada guru-guru sekolah akak... sedih gak diorang bertukar ...coz cikgu yang dapat tukar tu sebilik dengan akak... taun depan tinggal kak sorang2... huhuhu...
pada yang takdapat tukar tu... jangan sedih taun depan cuba lagi...hehe
sebenarnya kat mana2 pon sama... masalah murid yang sama... cuma seronok ler bila dapat balik kampung sendiri kan... tak dapat balik kampung pon dapat balik negeri pon dah cukup bagus dah... lagipon kebanyakan yang baru posting ni tinggalkan family coz dihantar ke negeri2 lain... yang kabel besau tu, cepatlah pindahnya... yang tak ade kabel ... kena la tunggu kan...
pe2 hal pon SELAMAT MENJALANKAN TUGAS  di sekolah baru pada guru2 yang dapat berpindah...

p/s...hehehe.. akak ni pon tak tau la...taun depan kot...pindah kat sini gak, cari sekolah dekat ngan umah...

Ahad, 14 November 2010

lipan vs centipede

salam...

"mama...mama... ade lipan?" akak yang baru nak tidokan arissa terkejut dengar jeritan danish... cepat2 akak bergegas ke dapur...
"abang , dah tengok kat tepi kelapa tu, takde pon"...along maman lak bagitau...
akak tak puas hati, tengok n cari2 lagi di sebalik buah kelapa tu... tiba2 ...hah! besau nyer...akak soh along amik ridsect n sembur kat lipan tu banyak2... nak bunuh tak sampai hati lak... pas tu, akak angkat lipan tu guna batang berus campak ke belakang umah...huhuhu...
abis cite... sib baik la tak geget danish...kalau tak cam ne la gaknyer...ermmm...

gambo ni jer yang akak sempat snap tadi... hidup lagi nie...huhuhu
ni akak amk dari wikipedia .fakta tentang lipan...
Centipedes (from Latin prefix centi-, "hundred", and pes, pedis, "foot") are arthropods belonging to the class Chilopoda of the subphylum Myriapoda. They are elongated metameric animals with one pair of legs per body segment. Despite the name, centipedes can have a varying number of legs from under 20 to over 300. Centipedes have an odd number of pairs of legs, e.g. 15 or 17 pairs of legs (30 or 34 legs) but never 16 pairs (32 legs). A key trait uniting this group is a pair of venom claws or "forcipules" formed from a modified first appendage. Centipedes are a predominantly carnivorous taxon.
Centipedes normally have a drab coloration combining shades of brown and red. Cavernicolous (cave-dwelling) and subterranean species may lack pigmentation and many tropical scolopendromorphs have bright aposematic colours. Size can range from a few millimetres in the smaller lithobiomorphs and geophilomorphs to about 30 cm (12 in) in the largest scolopendromorphs. Centipedes can be found in a wide variety of environments.
Worldwide there are estimated to be 8,000 species of centipede,of which 3,000 have been described. Centipedes have a wide geographical range, reaching beyond the Arctic Circle. Centipedes are found in an array of terrestrial habitats from tropical rainforests to deserts. Within these habitats centipedes require a moist micro-habitat because they lack the waxy cuticle of insects and arachnids, and so lose water rapidly through the skin.Accordingly, they are found in soil and leaf litter, under stones and dead wood, and inside logs. Centipedes are among the largest terrestrial invertebrate predators and often contribute significantly to the invertebrate predatory biomass in terrestrial ecosystems.

Sabtu, 13 November 2010

3rd award

SALAM...


sebenarnya akak dah dapat award nie dari shiemah...tapi tak pelah...sorry yer akak paste tag yang lepas tau...huhuhu...anyway tq yer maicher...:) ade lagi award tuk blog akak nie....maceh2... luv u ols...
dengan ini maka dengan terharunya la akak jawab tag ni:


1.thanks the person who gave u dis award and the link of the person:

thanks



2. spread the award to 10 bloggers who you like n you think their blogs are awesome:


3.tell 7 things about youself:

1. suka masak.
2. suka makan..hehe
3.punyai 3 orang anak lelaki n sorang baby girl yang cute.
4. sangat pemalu.
5. sensitif terutama pada org2 yang dalam kesusahan.
6. punya azam yang kuat.
7. degil tapi sangat menyayangi keluarga.. will do anything for them...:)

that's all...hehehe... thank you...:-p

Jumaat, 12 November 2010

INSYAALLAH

SALAM...

lagu maher zain... betul la tekaan korang ...hihi...
anak akak la... danish tu...dok sibuk nak lirik lagu maher zain....
akak pon tolong la carikan lirik lagunya dengan bantuan mr.google la... sapa lagi kan...ekeke...
sib bek jumpa....so layan la ek...
Insyaallah
Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

dalam keta pon dok layan lagu nie jer... mula danishnyer melalak kat belakang, mama pon tumpang 2 kaki la...ekeke... tapi besalah sebutan danish tu ade lainnyer la...huhu...lidah jawa kan...

Khamis, 11 November 2010

MAJLIS KONVOKESYEN PRASEKOLAH-DANISH

SALAM...
majlis: MAJLIS KONVOKESYEN PRASEKOLAH 2010
tempat: DEWAN SERI BERNAM
masa  :7.30-1.00 petang

ni cite semalam..baru rini nak kabokan... konvo danish....akak tak dapat nak cite panjang...just layan jer gambo ek... tak bape nak menaip coz... penat dah tadi menulis report books.. then pemulangan n peminjaman buku teks kelas kak....


      semoga anak mama ni akan teruskan usaha kecemelangan sehingga ke menara gading....Insyaallah di konvokesyen yang sebenar nanti...amin...:)

Rabu, 10 November 2010

tips dari RM (REDMUMMY)

SALAM...

jeles seh tengok income nuffnang RM...kalau korang nak baca TIPS dari RM bleh klik kat sini....REDMUMMY...riban2 tu income RM... akak ni nak cecah puluh2 pon tak lagi.... bukan tak mau tapi tu la, tak rajin nak hapdet... tak rajin nak nak berbw... lagi lah kalau kat umah... ni pon, coba2...tapi cobaan yang len lagi banyak kat umah... addessssss....
alahai cik nuffnang...

Selasa, 9 November 2010

PIZZA CHEESY....NYUM2

SALAM
NYUM...NYUM...NYUM... tengok gambo pon sodap... huhu.... akak nie bukan tak nak p PIZZA HUT... almaklumla kat tempat akak nie mana de dia punya outlet kan...uwaaaaaaaaaaa... paling dekat pon kat kuala selangor n teluk intan... n hubby kak, bukan la jenis yang suka makan makanan omputih nie... allergic katanyer...addeh....takpe2...tunggu next month kak balik kampong kak nanti... p ghamai2 bawak atuk n nenek diorang makan pizza sekali... hehe....

sesaje jer nak pomot benda ni , sebab iklan ni kuar kat blog akak....:">... malu lak....mesti korang cakap akak ketinggalan kan... coz dah lama iklan kuar kat blog korang...addessss.....malu lagi...hihihi....

Isnin, 8 November 2010

LOST WORLD OF TAMBUN

SALAM...

jom... jom...jom...jom heboh2.. huhu....kak nak ajak korang p LOST WORLD OF TAMBUN...kat IPOH perak dekat jer....dengan umah akak la....hihihi
dak2 sekolah akak dapat tiket potongan untuk satu family... wah2.... ni yang jeles nie... sebenarnya kak pon belum pernah p lagi... tapi cikgu2 yang dah pernah p kata tempat tu best la... sekarang ada buat promo... tu yang tiket2 potongan di hantar ke sekolah2....




k la layan gambo tiket je dulu la ek...:-p... nanti time cuti sekolah bleh la p....lagi 7 hari persekolahan, pastu cuti panjang dah....hehehe

Ahad, 7 November 2010

during nightline

SALAM...

mesti korang tak pasan kan... dah bape lama akak tak berblog n bw... huk2... actually, kebizian melanda... kat sekolah training dak2 tuk persembahan untuk majlis perpisahan tuk staff kat sini... dah 25 tahun dia jadi staff sekolah nie... lama tu... semua cikgu2 n even GURU BESAR sayang kat dia... tu yang buat majlis besar2an gak la... n selepas tu.. akak dilanda demam n batuk yang menjadi2.. hingga suara pun takde... ni semua akibat dari minggu yang sibuk n akak pon tak jaga kesihatan dengan betul kot...uwaaaaaaaaaaa.... la nie pon still bertampal dengan kool fever kat dahi.... huuhu...
mesti korang terfikir.. apa kena mengena dengan tajuk n3 kat atas kan... hehehe... sebenarnya masa akak karang n3 nie, tengah nightline... tadi lepas makan akak terus tanda kertas kajian tempatan 2 kelas... arini la, baru boleh bangun tengok kertas peksa dak2... n sejak 3 ari lepas family kak dok makan nasi bungkus... sian diorang...ekeke... tu la, bila mama diorang tak sihat baru lah tau kan.... sib bek la, ada share dengan tokey kedai makan tu... hihihi... order jer, tak sampai setengah jam dah sampai... nak kuar mama tak sihat.. takkan nak tinggal mama ngan arissa kat umah kan...huhu... sayang gak ayahnyer ngan mamanyer ek... luv u cayang...muahahaha...:)..
k la... sorry la korang ... akak tak sempat nak bw la... mata pon dah nampak bantal busyuk akak... ngantuknyer tak bleh tahan2 lagi... ni yang malas nak makan ubat... ubat batuk+ubat selsema... ngantuknyer tak bleh cakap... addeh...
jom kita masuk bilik jumpa cik bantal n  cik selimut...:)

Isnin, 1 November 2010

penangan periksa akhir tahun...

salam...

ayoyo... arini manyak pening la.... tanda kertas soklan dak2 nie... lagi2 kertas 2 english... so mood memang takde nak berblog...uwaaaa...

letih mata dah nie... berpinar2 tengok ayat2 diorang huhu...

actually nak cari pertua nande kertas nie... huhu... naik kelabu asap mata... kalau satu dua.takpe... ni dah masuk 5 kelas...huarghhhhh!!!!... nak jadi ijo rasa dah...
 ni dah masuk 3 ari... dah macam nak domam jo ghaso eh...

Jumaat, 29 Oktober 2010

sila baca wahai para suami....

salam....

sebaknyer bila terbaca surat nie....perkongsian dari 'facebook'... sila baca wahai para suami...



Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan.  Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.


Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye..  Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok..  kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.


Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!


Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!


Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..


Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..


Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!


1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ara memang cinta padamu,
Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..



Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..

(T.T)
masa akak baca surat nie.. sedih sangat terasa... ntah la... kadang2 terfikir kenapa suami tak tau menghargai isteri... macam akak ni, bangun pagi, siapkan anak ke sekolah, buat air tuk hubby sarapan tak berapa sempat nak buat, lagipon dia jarang sarapan pagi sangat (dia tak bangunlagi masa tu), siapkan baby arissa, hantar arissa ke rumah babysitter, terus p sekolah, balik sekolah,amik arissa kat umah, balik sibuk dengan anak lagi nak p sekolah agama, rehat2 pastu kemas apa yang patut then masak tuk makan malam, mandikan arissa n siapkan untuk makan malam sambil tunggu hubby balik kerja...bukan nak mengeluh tapi buat atas dasar mahukan sebuah keluarga yang bahagia... cukuplah suami memahami n ambil berat pasal keluarga dah bersyukur dah....

Khamis, 28 Oktober 2010

'NAMA UNTUK ANAK WA'

salam...

rasa cam nak join contest la... hehe... jom la korang join sama.... cari nama yang best tuk baby...

ermmm tapi nama nie dah de ujung n pangkal so kena cari yang tengah2 je...apa nama yang best ek...





nama anak2 akak:
1. MUHAMMAD NASHMAN ARIEF
2. AHMAD ASHRAF DANIEL
3. AHMAD EZMIER DANISH
4. ARISSA NUR QISTINA.


so nama untuk contest ni akak letak..

RAJA AMZAR ARIZ SHAH.

RAJA IBNU SHAHRIN SHAH

so terpulang lah pada tuan punya baby nak pilih yang mana satu...

k la... kat sini kena tag 3 orang ... ermm akak nak tag, sapa ek....





k la ni hadiah yang bakal di menangi dan syarat2nya dari blog yuyu

juara

cincin silver 925.original punya.saiz ikut saiz pemenang.


naib juara

 botol susu,hamper dari annakku dan poney,stok susu selama setahun digantikan dengan tudung indon (macam ekin bini mawi pakai tuh bersaiz dan warna ikut suka rasa lu,kain dijamin selesa dan lembut)
@
selendang macam yuna.lu boleh pilih nak kaler apa.siapa menang nanti kita bincang lu nak yang macammana.sekali dengan post wa kasi hadiah.jika pemenang lelaki wa akan kasi topup rm20 
(boleh pilih hadiah tapi satu jer)

tempat ketiga

topup celcom,maxis atau digi selama sekali berharga rm10




syarat syarat:
1.lu buat entry 'NAMA UNTUK ANAK WA' dalam blog lu.

2.lu perlu lengkapkan tempat kosong ni dengan nama RAJA_____________________SHAH.

3.jadi follower wa.dan taruk gambar baby wa suka kat bawah sekali nih.

4.tarikh tutup : SAMPAI ANAK BUAH WA LAHIR TERUS TUTUP TARIKHNYE. 14hb 11 

5.post link entry lu sebagai komen dalam entry ini.

6.tag kawan lu sekurang kurang 3 orang.(pastikan mereka tahu lu tag dorang okeh..)

Rabu, 27 Oktober 2010

ISABELLA.... MAGELEK

SALAM,

hehe... sebenarnya kak nak cite pasal kuih... dua2 kuih ni jadi faberet akak...dah bape ari kat kantin dok jual kuih nie... sedap pon memang sedap... n dah lama kak tak makan... kuih nie nak kena pandai buat... kalau tak memang tak jadi atau tak sedap... ( kak cuma pandai makan jer...hihii)
korang nak tau rupa bentuk kuih nie... tapi maaf ler gambo tak bape menarik ..letak ataih plastik jer n akak dah makan beberapa keping tu yang tinggal sket baru nak buat n3...ekeke...


 ni la kuih isabella orang2 sini la panggil... kalau orang kampung akak... panggil getuk ubi... ermmm sedap... tapi yang ni dah di goreng.... bleh la... sedap la lagi... tapi nak kena ubi yang empuk... kalau tak tak sedap... gula n kelapa pon nak kena betul sukatannya...


ni gambo kedua2 kuih...yang sebelah tu masalodeh...betul ke tak ejaanya ek... tapi kat tempat akak panggil kuih nie magelek... hehe...

























k la ni je tuk n3 kali nie... papai...:)

Selasa, 26 Oktober 2010

blogging

salam...

ternyata masih banyak yang akak kena perbaiki dalam berblogging ni... kekadang terasa segan lak melawat blog, blogger len... banyak kelemahan dalam blog akak ni... Insyaallah akan akak cuba modify apa yang patut...
tq... pada yang masih sudi singgah, tinggalkan jejak n comment korang dalam blog akak...

:)

Isnin, 25 Oktober 2010

PROGRAM GENERASI IDAMAN SELANGOR

salam...

dalam kebizian karenah anak2... pada awalnya cadang nak ke kolej komuniti... kat sana pon de program anak nak p sana coz ade upin n ipin datang.. tapi tu la, hubby pon ade rencana len gak..ermmm mana satu nak p nie...so amk keputusan ikut hubby ngan kawan2 dia ke Tesco ... ni semua sebab ader program untuk rakyat negeri Selangor... generasi idaman la katakan... dia pula dengan geng2 motor dia la... 
akak ade la soh anak2 akak amik gmbo tapi diorang banyak amk gambo motor lak... huhu... mentang2 ayah diorang minat motor, menjangkit la kat anak die ek.. akak tak dan la nak amik kan coz bz ngan Arissa.. tu pon ader yang dok cuit2 arissa.. seb baik arissa tak menangis besanya kalau orang tak kenal nak dukung atau kacau dia mesti dia nangis...

 k la selebihnya layan lah gambo2 kat bawah nie ek...:)
 suka tengok motor ni... ganeh gitu...

 ni kat pentas utama kot...
danish dapat goodies bag tapi tak sempat nak snap lak...
 ni abang gemuk ensem nak masuk gak...huhu


 ade lak yang enterprem ek... tapi tak nak tengok depan lak... panas gaknyer...


k la... sekian...:)
 

Jumaat, 22 Oktober 2010

baby - 9 months

salam...

terharu tengok vc nie... walau dah berulang kali tengok... show kat anak-anak murid... semua dok terpegun n tanya macam2... yang payahnyer nak terangkan part mula2 sperma tu menuju n mencari telur...huhu... tapi kena terangkan gak la...hehe

Rabu, 20 Oktober 2010

head and ache

salam...

these are the treatments that i got from my son's magazine... selongkar2 dia punya magazine jumpa lak benda nie hah... so sharing is caring right? now i m gonna share these tips for all of u...:)

1. drink isotonic drinks to boost energy...


2. add lemon juice or marjoram leaves in warm tea. it gives immediate relief. pound lemon crust and apply as plaster on the forehead. 

3. rub balm oil on the forehead, temples, behind the ears and neck. 


4. take paracetamol (pcm) pill or syrup to reduce the headache.drink lots of warm water.

5. eat apples every morning with salt on an empty stomach for a week. then eat your usual breakfast. avoid oily food.

6. you can use henna (inai) leaves or powder to cure the headache. mix with vinegar and apply on the forehead.

7. boil a handful of rosemary herb with a liter of water. pour into large bowl. cover the head with a towel and inhale the steam.

8. blend cinnamon into powder. mix with some water. apply on the forehead.

9. drink a glass of water with one tablespoon of honey everyday.

10. you need to lie down and place a wet towel or fever soother on your forehead. you need to rest and relax.



so... the moral is... we have to read more to widen our knowledge...betul tak?...:p...werk!!!! ye ye jer dak nie kan...


Isnin, 18 Oktober 2010

roselle... berkhasiat..

salam...


nak perkenalkan jus n jem roselle buatan kelas pendidikan khas... sedap n berkhasiat... rajin diorang... kelas pendidikan khas ni lebih pada aktiviti luaran... selain tu diorang dapatlah duit poket hasil jualan jus n jem nie...selebihnya boleh buat aktiviti2 untuk kelas pendidikan khas..


baguslah mereka diajar macam nie... sekurang2nyer mereka tau cara untuk menggunakan kudrat sendiri untuk menampung kehidupan mereka akan datang.... tak perlu la nak meminta2....

ni la jus n jem yang akak sempat beli, coz stok terhad... cikgu2 n murid2 len pon de yang dah booking awal2... akak terlambat sket la, coz last week manyak cuti..huk2...






ni akak amik dari http://gempurhpa.blogspot.com....
Roselle atau nama saintifiknya hibiscus sabdariffa l (pokok asam paya) merupakan sumber utama vitamin C untuk tubuh badan kita. Kandungan vitamin C nya adalah melebihi 20 kali ganda dari yang terdapat dalam keluarga limau (citrus).

Ramai saintis percaya pengambilan Roselle akan melambatkan proses penuaan dan mencegah berlakunya penyakit kronik kerana ia menghadkan kerosakan yang dilakukan oleh radikal bebas (Roselle kaya dengan anti oksidan).

Banyak penyakit zaman moden dikaitkan dengan masalah tekanan oksidatif akibat daripada aktiviti radikal bebas yang berleluasa pada hari ini. Aktiviti radikal bebas menyebabkan berlakunya proses penuaan pantas terhadap manusia.

so sama-sama lah kita berkongsi ek...

Khamis, 14 Oktober 2010

harum subur di hati


salam...

harum subur di hati kalau tak salah lagu kumpulan BPR kan... n3 kali ni bukan sebab lagu or kumpulan rock lagenda ni... tapi mengenai kenangan akak yang masih segar di ingatan.. kita tak sedarkan akan benda tu sehinggalah kita kehilangan die... macam2 benda.. bila ada kita tak reti nak hargai... bila dah takde baru lah tercari2... bila ingat2 balik terasa sangat2 menyesal... kenapa aku tak jaga... kenapa tak tahu menilai... kenapa itu.. kenapa ini... sesuatu yang pernah jadi milik akak... tapi akak telah lepaskan... sesuatu yang akak impikan tapi tak jadi kenyataan.. sesuatu yang akak sayang... tapi tak pandai nak hargai... kalau lah boleh akak putar balik... akak akan buat yang terbaik... tapi sebenarnya Allah masih sayang pada akak.. kawan kak selalu cakap tiap2 satu kejadian yang berlaku de hikmahnya... cuma tunggu masa yang sesuai jer... akak lupa lak ade satu verse tu .. ermmm cam ni kot... kalau salah tolong betulkan ek... Allah bagi matahari pada kita untuk menerangi hidup kita, kita gembira tapi tiba2 Dia ambil matahari tu semula... kenapa rupa2nya dia nak bagi pelangi yang indah berwarna-warni.. sebagai peneman untuk menceriakan kita... itu juga yang terjadi dalam hidup akak.. mungkin kehidupan akak lebih bermakna sekarang.. itu kurnian dari-Nya untuk akak...terima kasih Ya Allah... 'Ya Allah, berkatilah dan redhakanlah hidup kami sekeluarga, amin'


Rabu, 13 Oktober 2010

happy...:)

salam...

selama 2 3 hari nie, hati akak dok risau...ni dah ok sket... ni sume sebab anak2 akak dah mula sihat.. n baby arissa pon dah boleh gelak2... terima kasih la pada kawan2 yang mendoakan...
syukur sangat... tak sampai hati beberapa ari ni tengok baby arissa muntah, badan lemah n kalau diangkat mesti nangis.. abg2nya pon dah mula aktif n sekolah semula.. diorang akak takde la risau sangat coz dah pandai cakap kalau sakit or ade something wrong with them.. makan ubat pon senang... arissa, makan ubat ..muntah..ermmm.. tapi malam ni last la rawatan kat klinik... lepas ni ikut appointment kalau de lagi...
k la...
yang penting jaga pemakanan n banyakan excercise... minum air lebih.. elakkan ais kalau boleh...


Selasa, 12 Oktober 2010

story mory...

salam...

tadi masa kak ber bw...terbaca la kat blog pakcik ni tentang Raja Azura.. addeh rupa2 nya kak ketinggalan zaman... kesian dia dah bercerai talak 1... baru kak tau arinie... patut la... dah beberapa hari ganti ngan Didi Alias... tapi gandingan Krill, Abg Jem n Kak Engku lagi mantap... hehe

ari tu ada lah cikgu kat sekolah ni cite pasal maher zain... katanya sekejap jer dah popular... kak tak amk port langsung... la nie baru tau... lagu2nye memang best2... ermmm... teruk tul akak ni kan tak tau perkembangan semasa.... huhu...

sekarang ni kak tengah cari lagu Obat Hati/Tombo Hati- Opick... tapi tak dapat2 la... ermmm... tajuknya salah ke atau penyanyi salah ek... sapa2 kwn2 blogger yang chomell n hensem2 nie tau kat ne bleh download lagu tu... sila tinggalkan link kat comment yer...:)...terima kasih bebanyak....

tengah tunggu arissa bangun... lepas balik klinik tadi dia tido... sampai la ni belum bangun... nak bagi makan ubat.. sambil tunggu nie sempat la berbw...:)

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog