SPECIAL FOLLOWERS

Selasa, 7 Februari 2017

MAKANAN SIHAT

MAKANAN SUNAH
            Makanan sunah baik untuk kita amalkan. Banyak khasiat yang tersembunyi yang kita perlu tahu dari makanan ini. Tubuh badan yang sihat penting untuk kita menjalani kehidupan yang lebih sempurna dan bahagia. Makanan sunah ini dapat membantu kita menangani masalah dalam kesihatan jika di amalkan.

1.      AIR ZAM-ZAM
-          Air yang banyak khasiat untuk penawar penyakit dan air yang mengenyangkan
2.      KURMA
-          Mempunyai serat yang tinggi mudah di serap dan dicerna. Ia juga boleh menghindar dari penyakit gangguan atau sihir.
3.      BUAH TIN
-          Mengatasi hipertensi, mencegah serangan jantung, mengurangkan kolestrol, mengatasi anemia dan masalah susah tidur, mengatasi sembelit, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengatasi gangguan pernafasan.


Kalau guna encik gugel byk lagi makanan sunnah yang kita bole amalkan. Sekarang ni factor makanan yang menyebabkan kebanyakkan penyakit. Terutama diabetis, darah tinggi, gout antara penyakit berpunca dari makanan. Tapi dari sumber makanan jugalah sebahagian penyakit dapat disembuhkan dan boleh di amalkan untuk kesihatan. Marilah kita amalkan gaya hidup yang sihat. Bersenam dan bersukan juga penting untuk fizikal tubuh badan. Beriadah bersama keluarga dapat mengurangkan stress. JOM SIHAT

Assalamualaikum, Diam itu lebih baik kan.. Bila merasakan diri itu tidak diperlukan baik kita jauhkan diri kita dari mereka. Bila terasa ...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog