SPECIAL FOLLOWERS

Isnin, 20 Julai 2009

masuk wad lagi...salah siapa.... aku, mesin atau makmal

addehh.... bengang tul aku... nak salah kan sapa aku pon tak tau...
korang cuba bayangkan... aku pnyalah sanggup tak makan nasi petang hari Jumaat tu coz malam nak amik darah n test gula... ye lah takmo lah kena tahan kat wad lagi... lapo tk bleh cite la.. last2 aku minum susu separuh cawan nak ilangkan rasa lapo... then, aku check la guna mesin kecik aku punya.. takut gak naik tiba2.. sib baik la...check 5.4... lega aku...
pas tu pukul 9.30 malam aku p la ke hospital... coz nak amik darah pukul 10 malam... tb kat wad... aku dengan rasa selamat...bagi la lengan aku untuk di amik darah... huhuhu... check guna mesin kat wad...5.4... hehehe... selamat... kalau lebih dari 6 je... aku kena tinggal kat wad lagi lah malam tu... huhuhu... dengan konfiden nya aku pon anto la darah tu ke makmal lak... ye la...result makmal tu yang penting...
sampai makmal, sib bek tkde patient len... tekan loceng n sorang pegawai makmal datang dengan suar pendek t shirt belang2...aku pon bg ler darah tu kat dia... tunggu dalam 15 gak la... dah siap jer... aku punya terkejut...tengok result...15.2... rasa cam nak pitam masa tu.. dengan berat hati aku pon balik ke wad n tunjuk result tu kat nurse.. die pon terkejut tengok keputusan ...die soh repeat semula... amik lagi darah... then sekali lagi... check guna mesin kecik tu... 5.5... tp sampai makmal resultnya tetap sama... 15.1 lak... aku pening...
dah la... dari tengah hari aku tak makan nasi.... sampai lah malam... cam ni gak jadi nyer...
nak salah kan sapa? pegawai makmal tu ker? yang keje pakai seluar pendek? walaupon malam.. tp jangan lah santai sangat... masa bertugas..
last2 aku kena masuk wad lagi... untuk kali yang kedua minggu lepas... geram tul aku... nak salah sapa pon aku tak tau... huhuhu
ari ahad aku minta keluar dengan doktor... atas risiko sendiri... sok ( selasa) kena masuk balik... adehh... naik tensen aku...
macam2.... yang aku rasa... serba salah pon ader... coz sepanjang bulan nie... syik kuar masuk spital... pe cite ank2 murid aku pon tak tau...
maafkan tice.... huhuhu...

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog