SPECIAL FOLLOWERS

Rabu, 8 Februari 2017

Buah nam nam


    Rare local fruit...  Hihi.. Kenal tak buah apa ni? ada yang panggil buah nam nam n ada yang panggil buah katak puru..
kata org dulu2, buah ni banyak khasiat..
untuk mengawal penyakit kencing manis,
baik utk yang ada darah tinggi,
untuk kurangkan kolestrol,
yang penting buah ni sedap makan cicah ngan colek,
huhu.. ngences dah..
yang susahnya buah ni susah nak dapat dah,
tapi Alhamdulillah kat rumah akk ada 3 pokok yang selalu berbuah.. Almaklumlah
dok kampung..  So banyaklah pokok n buah2 yg jarang jumpa di bandar2..
kalau ada yang mengidam ke, bolehlah cari  akk..
in sha Allah akk bg jer.. utk ibu-ibu yang mengidam ler..
Kalau nak tau lebih lagi bolehlah guna encik google utk cari khasiatnya..
Bumi Allah luas dan kaya dengan tumbuhan yang banyak khasiat..
Cuma kita perlu usaha dan pelajari..
Sama mcm akk masih banyak perlu belajar..


TERIMA KASIH ALICE YGK

TUTORIAL MELETAK HEADER DI TENGAH,

 dah lama akk ni susah hati, header blog akk terletak kat tepi.. sambil2 ber blogwalking ni sempatlah akk mencari jalan or solution utk masalah problem akk..
akhirnya setelah berblogwalking selama beberapa hari maka jadilah hasilnya..
ini semua atas tutorial yang di berikan dari blog ini http://www.loveheaven07.com/2013/02/membuat-header-blog-berada-di-tengah.html .. terima kasih sangat2.
bolehlah tersenyum melihat blog akk ni.. hehe
kalau tak, bila ada guest yang singgah, malu je tengok header blog akk kat tepi..:'>..
lepas ni kena belajar untuk mencantikkan blog akk yang muram dan kusam ni..
kalau BLOGGER2 sekalian ada IDEA or SUGGESTION silalah bagi akk yang ketandusan idea ni


Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog