SPECIAL FOLLOWERS

Rabu, 30 Mac 2011

Jackie Chan still alive..

salam..

kan dah betul... palsu rupanya berita tu... kesian dengan bintang filem antarabangsa tu... jadi mangsa lak.. tq pada melvister.com.. for d info
Chan yang masih hidup bagaimanapun dilaporkan bakal muncul dengan filem terbaru iaitu 1911, tahun ini.
berita lanjut sila klik kat sini....
http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2011/3/30/mstar_hiburan/20110329212854&sec=mstar_hiburan

tak patut betul la orang yang menyebarkan berita cam tu... kenapa mati nak buat memain ek... ermmmm....

Selasa, 29 Mac 2011

KOLEKSI BAJU

salam...
INI BUKAN NAK PROMOTE EH,,, SESAJE JER...
jom cuci mata .. koleksi yang dibawa oleh salah seorang cikgu... untuk cikgi2 kat sini...hehe
 cantik2... berkenan akak... akak dah ambil satu minggu lepas...tak sempat lak nak tunjuk kat korang... tapi yang baru dibawa ni lagi cantik2...huhu...
tak pelah ...
sila2,,, jangan malu2 bukan kena bayar pon...tengok2 jer...:)










ADE YANG BERSULAM N ADE YANG BERBUNGA TAMPAL.... SANGAY CANTIK, MENARIK N MEMANG D BOMB...:)

jackie chan dies of heart attack

salam...
terkejut akak baca berita nie... dapat tau dari rakan facebook...
sahih ke? bleh caya ke?
A Los Angeles hospital has announced that Jackie Chan has died. Legendary Hong Kong actor who has appeared in over 100 films died last night after a heart attack. He was promoting his latest film, ‘Kung Fu Panda 2′. The doctors says that his busy schedule was causing extreme stress and putting too much pressure on his heart. Chan have to go to Hong Kong today to start shooting on his next film ’1911 ‘.
kalau nak tau lebih lanjut sila klik link  nie...
ermmm... betul ke tak nie? ada sapa2 de info tak... 
kalau betul la... sedih gak.. coz akak ni membesar dengan cite2 dia... semua citer dia akak minat...ermmm...
pe2 hal pon takziah pada family dia...

Selasa, 22 Mac 2011

congratulation to me....hehe

salam...

tajuk entry tak hengat...addeh... 
akak nak habaq kat hangpa semua... akak menang GA blog HANISAZLA... rezeki Allah kan... terima kasih la pada Hanis.. rasanya ni kali ke 3 kot akak join GA n pestime menang tu....hadiahnyer ialah FM yang Hanis beli dari Medan.. jauh tu.... 
 ni adalah antara FM nyer... n salah satunyer akan jadi milik akak....:)..
teruja n excitednyer la hai...rasanya senyum sampai ke esok nie...:)

Isnin, 21 Mac 2011

Panas..Panas...Panas...

salam...

panasnyer hati tengok cite sejuta cinta marshanda nie... tapi memang kebanyakkan cite2 indonesia ni buat hati sakit dengan karektor yang dicipta tu... kadang2 terlampau bodoh, kadang2 terlampau jahat sangat... kadang2 memang sengaja nak jadikan cite tu lemau dengan putar belit...
macam citer sejuta cinta marshanda ni... asri (ibu angkat marshanda) teruk sangat kena tuduh macam2... kalau dia bagi tau cite yang sebenar mesti ok semua... ermmm... hampeh tul... n yang betul2 hampeh akak la...yang tetap tertunggu2 tiap2 hari...terduduk depan tv...addeh...
dalam hati tu siap berharap la si asri tu bagitau marshanda semua rahsia... biar cepat semua terbongkar....huhu
ermmmm

Sabtu, 19 Mac 2011

GARA-GARA SATE PERUT

SALAM...
gara-gara sate perut , semalam 18.03.2011 akak n family bertolak dari rumah pukul 8.10 malam menuju ke sungai buloh... kerana nak sangat makan sate perut... tu pon cuma kat sungai buloh jer yang ade sate perut (yang akak tau la)... sampai sungai buloh dalam pukul 9.55 malam... sepanjang perjalanan tu memang lapo giler...tapi di sebabkan teringin sangat dengan sate perut tu akak diam jer... hubby pon nasib baik la memahami...huhu... sayang sangat kat die....
sempat lah gak ber fb dalam kereta n biras pon on9... so dia pon nak join sekali... bertambah meriah la, cuma segan lah sikit... coz hanya kerana sate perut, hubby terpaksa drive hampir 2 jam malam2...huhu...
rege pon tak lah mahal cuma 60sen jer... akak order 10 cucuk untuk akak sorang makan n 15 cucuk untuk bawa balik... sebenarnya yang makan sate perut tu cuma akak sorang yang lain tak makan langsung.. termasuk la hubby...
ni dia gambo sate perut yang akak nak tu


 k la... tu jer yang akak nak kongsi hehe.. papai

Jumaat, 18 Mac 2011

Nasi Pandan..

salam...

hehe... hari ni teringin nak masak nasi campur daun pandan... nie tengah masak la ni... baunye...ermmm..marbeles... wangi.... akak ni sejak2 pegnen, macam2 la citarasa... malam tadi ajak la family akak makan lamb chop... tapi restaurant yang ada western food akak selalu p tu tak buka lak... sebenarnya akak tak pernah makan pon lamb chop tu.. kira teringin la tu...hihihi...sib baik la, ada satu food court depan petronas sg besar tu ada.. tu pon hubby akak yang ajak p sana...dan yang bertuahnyer, lamb chop kat kedai tu memang sedap....nyum2...
k la... berbalik pada nasi daun pandan ni.. sempat la akak amik gambonyer...sebelum n selepas masak... baunyer sunguuhhhhh wangi....

Khamis, 17 Mac 2011

blog oh blog...

salam...


sudah sekian lama akak tak update blog ni... tapi Alhamdulullah masih ada yang sudi singgah blog akak nie... terima kasih banyak2... 
sekarang ni, akak terlalu sibuk dengan rutin harian, walaupun cuti sekolah tapi pelbagai benda yang nak dibuat... kalau sekolah lak.. sibuk dengan anak2 gak... hantar n ambil sekolah agama... pagi ayah dia hantar la...akak tak sempat... huhuhu... p sekolah agama baru akak yang hantar n ambil...
cuti ni lak...sipakan kerja2 rumah yang tergendala... tak termasuk dengan menanda kertas periksa... n sekarang ni konon2nya bz cuba2 buat abm(alat bantu mengajar) hehe... ala, akak buat yang senang2 jer... banyak copy n paste dari buku n internet jer... hehehe
itu yang kesibukkan melanda sesangat... huhu... pastu time2 cuti ni la nak try resepi2 yang tak pernah akak cuba... tapi tu la, akak tak amik gambo lak... kalau tak bleh upload kat sini... hihihi... tapi yang akak paling suka, ayam panggang madu n udang panggang kunyit coz anak2 suka sangat... len kali bleh buat lagi...n akak upload kat blog... yang tak tahannyer rege udang tu ler... rm50 sekali makan jer... hubby cakap sekilo tu, tapi tak sampai 15 ekor...huhu...ermmm.. sebenarnya akak la yang 'mengidam' nak makan udang besau tu... huhu..baby yang kat dalam tu yang nak (mama dia pon sama)..hihihi...
k la... sampai sini jer kot... len kali la kalau der kesempatan akak update lagi....okey...:)


Jumaat, 11 Mac 2011

PKBS 1 habis sudah...

salam...

pkbs 1 habis sudah hari nie... tamatlah kesibukan memantau anak2 akak... huhu... pas ni tengok result lak...addeh...wisau sehhhh...

tapi kepeningan akak tak sudah lagi... bab2 nak menanda kertas nie... alamatlah... 'terjejungkang' (istilah banjar hihihi)  la jawabnyer...huhu

pada kawan2 yang dapat sambung study tu... selamat mendaftar la yer... semoga sukses selalu... akak maybe next year kot kalau der rezeki... hehehe...

k la nak masuk kelas dah... salam n selamat semua...:)

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog