SPECIAL FOLLOWERS

Ahad, 26 Julai 2009

PERTANDINGAN MEWARNA NZR...

DANISH MENANG KATEGORI 4-6 TAHUN

GAMBAR SEPANJANG PERTANDINGAN


ACARA TERAKHIR..



SEMALU-MALU SI KECIK NI... ADE GAK BAKAT...ALAHAI... SEBENARNYA REZEKI ARI NI COZ TAK RAMAI YANG JOIN... K LER... TAHNIAH BUAT ANAK MAMA....CAYANG DIE...

Khamis, 23 Julai 2009

kenapa tk di asingkan??

heran n pelik spital nie... pesakit HIV n pesakit berjangkit macam TB tak diasingkan...
rupa2nya selang satu katil dari aku tu bekas drug addict n positif HIV...huhuhu.. terperanjat aku dengar, bila akak cleaner tu bgtau... depan aku lak pesakit TB... makcik tu lak syik datang katil aku nak berbual.. aku bukan la tak suka ngan diorg tu... tp takut tu.... dah la aku pregnant.. apa2 hal berlaku cam ne? ermmm...:(
spital len macam nie gak ker?

Rabu, 22 Julai 2009

so sweet....ermmm

Adakah Cinta Memerlukan Sebab??
Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami.
Ini dialog mereka:
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :
"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.... Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak!Aku masih mencintai mu dulu, kini dan selamanya...
dari buletin tagged....

Isnin, 20 Julai 2009

masuk wad lagi...salah siapa.... aku, mesin atau makmal

addehh.... bengang tul aku... nak salah kan sapa aku pon tak tau...
korang cuba bayangkan... aku pnyalah sanggup tak makan nasi petang hari Jumaat tu coz malam nak amik darah n test gula... ye lah takmo lah kena tahan kat wad lagi... lapo tk bleh cite la.. last2 aku minum susu separuh cawan nak ilangkan rasa lapo... then, aku check la guna mesin kecik aku punya.. takut gak naik tiba2.. sib baik la...check 5.4... lega aku...
pas tu pukul 9.30 malam aku p la ke hospital... coz nak amik darah pukul 10 malam... tb kat wad... aku dengan rasa selamat...bagi la lengan aku untuk di amik darah... huhuhu... check guna mesin kat wad...5.4... hehehe... selamat... kalau lebih dari 6 je... aku kena tinggal kat wad lagi lah malam tu... huhuhu... dengan konfiden nya aku pon anto la darah tu ke makmal lak... ye la...result makmal tu yang penting...
sampai makmal, sib bek tkde patient len... tekan loceng n sorang pegawai makmal datang dengan suar pendek t shirt belang2...aku pon bg ler darah tu kat dia... tunggu dalam 15 gak la... dah siap jer... aku punya terkejut...tengok result...15.2... rasa cam nak pitam masa tu.. dengan berat hati aku pon balik ke wad n tunjuk result tu kat nurse.. die pon terkejut tengok keputusan ...die soh repeat semula... amik lagi darah... then sekali lagi... check guna mesin kecik tu... 5.5... tp sampai makmal resultnya tetap sama... 15.1 lak... aku pening...
dah la... dari tengah hari aku tak makan nasi.... sampai lah malam... cam ni gak jadi nyer...
nak salah kan sapa? pegawai makmal tu ker? yang keje pakai seluar pendek? walaupon malam.. tp jangan lah santai sangat... masa bertugas..
last2 aku kena masuk wad lagi... untuk kali yang kedua minggu lepas... geram tul aku... nak salah sapa pon aku tak tau... huhuhu
ari ahad aku minta keluar dengan doktor... atas risiko sendiri... sok ( selasa) kena masuk balik... adehh... naik tensen aku...
macam2.... yang aku rasa... serba salah pon ader... coz sepanjang bulan nie... syik kuar masuk spital... pe cite ank2 murid aku pon tak tau...
maafkan tice.... huhuhu...

Isnin, 13 Julai 2009

SEVEN OR ELEVEN..

KEHADIRAN YANG PALING ISTIMEWA....
Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka¿
Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, ¿Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.¿¿Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,¿ kata lelaki yang pertama dengan riangnya.
Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, ¿Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!¿¿Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.
Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, ¿Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat¿ kata jururawat itu dengan tenang.¿Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel, kata lelaki ketiga dengan gembira.
Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, ¿Apakah yang merunsingkan awak?
Dengan perasaan gelisah dia menjawab ¿Saya bekerja di Seven Eleven..
dapat dr kawan di tagged... selamat menghayati...

Sabtu, 11 Julai 2009

WEIRD THINGS...!!!... TRY LER...

Weird Things You Would Never Know!!


1. Butterflies taste with their feet.
2. A duck's quack doesn't echo, and no one knows why.
3. In 10 minutes, a hurricane releases more energy than
all the world's nuclear weapons combined.
4.On average, 100 people choke to death on ballpoint pens every year.
5. On average people fear spiders more than they do death. .
6. Thirty-five percent of the people who use personal
ads for dating are already married.
7. Elephants are the only animals that can't jump.
8. Only one person in two billion will live to be 116 or older.
9. It's possible to lead a cow upstairs...but not downstairs.
10. Women blink nearly twice as much as men.
11. The Main Library at Indiana University sinks over an inch every year because when it was built, engineers failed totake into account the weight of all the books that would occupy the building.
12. A snail can sleep for three years.
13. No word in the English language rhymes with
"MONTH".
14. Average life span of a major league baseball: 7 pitches.
15. Our eyes are always the same size from birth, but our nose and earsnever stop growing.
16. The electric chair was invented by a dentist.
17. All polar bears are left handed.
18. In ancient Egypt, priests plucked EVERY hair from their bodies,including their eyebrows and eyelashes.
19. An ostrich's eye is bigger than its brain.
20. TYPEWRITER is the longest word that can be made using theletters only on one row of the keyboard.
21. A crocodile cannot stick its tongue out.
21.. "Go." is the shortest complete sentence in the English language.
22. If Barbie were life-size, her measurements would be 39-23-33.She would stand seven feet, two inches tall.
23. The cigarette lighter was invented before the match.
24. Americans on average eat 18 acres of pizza every day.
25.Ninety percent of New York City cabbies are recently arrived immigrants

Khamis, 9 Julai 2009

THIS IS TOTALLY AMAZING



This Is Totally Amazing.



Say the word COW before each word.
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4 - Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look

Now say the word COW After each word
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4 - Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look
Now say the word COW before AND after each word.
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4 - Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look
Now read just the words upwards from the bottom.
1 - Cows
2 - About
3 - Talking
4- Idiot
5 - This
6 - Got
7 - I
8 - Long
9 - How
10 - Look

SESAJE JER... NAK BAGI KORANG PENING PALE SKET... HEHE... TIME BOSAN2 KAN... BLEH LER MEN TRY..

Rabu, 8 Julai 2009

friend forever....?????



MY FRIEND



When you are sad I will dry your tears.
When you are scared I will comfort your fears.
When you are worried I will give you hope.
When you are confused I will help you cope.
And when you are lost and can't see the light.
I shall be your beacon shining ever so bright.
This is my oath I pledge till the end.
Why you may ask because you're my friend.




kita tak kan sedar apa erti kawan... sampai satu saat kita boleh ketawa dan menangis bersama.. tapi alangkah malangnya kita apabila kita terlewat menyedari kawan yang benar2 kawan dan kita hampir kehilangannya... miss u normala jumiran...


Somewhere

There's Someone

Who Dreams Of Your Smile,

And Finds In Your Presence


That Life Is Worthwhile..

When You Are Lonely,

Remember This Is True,

Somebody, Somewhere..

Is Thinking Of You.
for the special friend...

Selasa, 7 Julai 2009

keceriaan ku tercalar...

semangat yang entah bila akan pulih......
pastinya sukar menunggu saat itu..
waktu yang bakal megubah segalanya...
waktu yang akan meberi sinar bahagia...
waktu yang akan menjanjikan harapan sempurna...
pergi lah kau derita...
pergilah kau duka nestapa...
tak ku mahu kau disisiku..
merungkai hati yang semakin kecewa....
mengimbau saat-saat bermulanya cerita..
hingga kini terulang semula..


hehe...macam real jer... ade tokoh ke nie... menuls sekadar menghibur hati...

Isnin, 6 Julai 2009

cerite panas

salam...
bertemu lagi dalam ruangan bicara hati... hehehe... macam rancangan tv lak...
pagi tadi aku nak p buat kad untuk ibu2 mengandung... al maklumlah keadaan aku sekarang...:"> sememangnya kena pemantauan dari awal... dengan konfidennya aku menunjukkan surat dari doktor.... tp alangkah malangnya tak di terima kerana aku tak bawa kad merah yang lama n sijil nikah... addeh... aku ni pon ingat2 lupa.. dah lima taun berlalu... huhuhu...
dengan hampanya aku pon menuju ke sekolah... segan lak rasa dah 2 minggu meninggalkan alam persekolahan nie... aku drive masuk n parking kat hujung sekali... tempat parking besa aku dah di ambil chekgu len...
cikgu-cikgu len ade taklimat rupenya... ptt la kelas bising semacam... aku melangkah ke kelas 3 HE.. sib bek senyap... kalau tak naik lagi darah aku...huhuhu... masuk wad lagi..
masuk je bilik guru.. ade lak cite panas... aku panas tinge gak dengar... entah lah dunia... apa nak jadi gaknya... malu di buatnya.... macam2 jadi sepanjang ketiadaan aku kat sekolah....

Rabu, 1 Julai 2009

tak sabar menunggu....

salam semua
addehh...


letih dah rasanya dok dalam 'penjara' spital nie.. rasa cam terasing dr dunia luar jer...


dah la kanak2 bawah 12taun tk bleh masuk... aku lak yang kena keluar wad kalau nak jumpa... hampeh..


pak guard lak btl2 ikut rules, tk bg anak aku masuk walau sekejap...kijam, kijam sangat kijam...huhuhu... sian kat die... cian kat aku gak


td doktor cakap aku dah leh kuar... tp tu ler.. pas ni kena re admit lagi..lotih den... kuar masuk spital... cam ne la anak2 murid aku ek... mesti hepi , sebab tak yah belajar English ngan cikgu yang ala-ala garang nie...hehe...


yang paling aku tak tahan...spital nie banyak nyamuk la... aku nie dah la tk tahan dengan gigitan berbisa makhluk tu... cepat je berbial..hampeh... nama je spital.. tp nyamuk... alangkah banyak nyer.. cam ne tu... nak tak nak aku soh hubby aku bawak ubat nyamuk yang pakai letrik tu... tp jenis nyamuk degil... tak takut mati...


semalam lagi kat sini... cepat la masa berlalu...


addeh...cite polis lak diorg bukak... aku tk bape minat... bosan ler aku jawabnya...


dah 3 hari....

salam...
huhuhu...bosan dah... duduk, baring, tidur, makan n kena cucuk... hari2 cam tu... lebam2 dah tangan ku...
ni lah akibat gula tinggi dalam darah... pe nak buat.. dah nasib badan... control makan pon tinggi... makan pon tinggi... tak makan pon tinggi... naik confuse aku di buatnya...la ni nak makan apa pon tkt...
cian kat baby n aku gak gak... hehehe... kena makan apa yang patut jer...

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog