SPECIAL FOLLOWERS

Selasa, 14 Mac 2017

Masih ada yang sayang..

Assalamualaikum,
Huhu..  Cerita petang semalam..

Ni la akibat tak dengar kata..  
Bila kakak2 n adik2 kat sekolah tegur tak nak dengar..  Terpaksa masuk air sebotol n ambil insulin..  
Lain kali dengar nasihat ya sha..  
Jangan buat degil sendiri je..
Kwn2 bg nasihat utk kebaikan bukan utk memudaratkan.. 
Kawan2 masih sayang lg kat awak tu.
Ingat2, but as long as akk tak kena masuk wad..
Dah cukup bagus dah.. Hihi
Kalau tak macam mana nak urus anak2 ..
Rindu ngan baby Rayyan lg.. 
meme tak tertahan rindu..
busyuk ashem mama tu..
ok la...
kesimpulannya, jaga makan n minum.. 
jangan makan terlalu banyak yang bergula.. 
kawal minum air manis.. 
nak rasa manis.. 
guna stevia..

Isnin, 6 Mac 2017

Kertas Ujian Bulanan

Assalamualaikum,

hahahahaha... happy sangat..
siap sudah kertas soalan untuk ujian bulanan bulan mac ni...
kali ni kena buat kertas untuk Year 3



selalunya akk ni lambat siapnya...
bulan April ada 2 pertandingan besar..
dua2 ni akak yang handle..
pertandingan bola jaring n pertandingan action song...
pas ni bolehlah prepare untuk latihan pasukan bola jaring sekolah...
sambil tu boleh cari lagu n team untuk action song...

ermmm... tp tu la rasa macam kekangan masa jerk...
kena pandai uruskan masa, coz en somi, out station sampai ujung bulan.. 
addeh.. 


p/s kalau ada yg berminat nak tengok contoh soalan bolehlah tinggalkan add email kat komen eh. In shaa Allah nanti akak emailkan...
level soalan ni ikut level murid sekolah akk tau.. 
kalau korang nak edit.. ikut suka la...:)

Rabu, 1 Mac 2017

Penantian satu penyeksaan

Assalamualaikum...

Huhuhu..  Tajuk entry tak hingat..  But it's true..
Menunggu dan menanti tu menyeksakan apatah lagi dalam keadaan yg kurang menyenangkan..
Bilalah bas ni nak sampai ek..
Tiket pukul 9.15mlm.. Tapi la ni dah pukul 10...
Di tambah lagi dengan cuaca yg sejuk, gerimis..  Alangkah sedapnya kalau kat umah..  Bleh tido awal...
But anything for en.  Somi..  Dia kena out station ke jb... Hantar dia p naik bas..
Waduh2 JDT tanah tumpah darahku..
Rindu nak balik kg,  apakan daya dok merantau ke negeri org..  N dapat somi org sini..
Hehe..
Sempat ber entry.. Ok la..  Bas dah sampai..
Dia pun dah gerak ke jb.. Bye hubby.. 😕😕😕

QuPuteh

Assalamualaikum,

Haha..  Duduk rehat jap ni..  Baru terperasan ada se tin qu puteh dalam hbg..  Hihi
Ni mesti keje encik somi la..
Masukkan dlm hbg..  Nak ambik hp baru perasan..  Pttla berat je hbg hari ni..  Ok la..
Apa lg, jom minum..
Selalu gak beli qu puteh yg dlm tin ni...
Bukan sebab nak putih,  tapi sebab i like the taste..  Sweet n sour..
Sebotol almost rm5..
That's y akk jarang beli..
But smlm,  encik somi yg belikan...
So,  ok la..  Dia nak wife dia putih kot..

Abaikan yg berselerak atas meja..  Hihi
Belum dtg mood nak kemas meja lg..
Kerja tgh melambak mood pun ke laut..
Ni pun ngantuk tahap gaban..
Kat umah sibuk dgn kerja kat umah..
Kat sini pun fening2 lalat..
Otak bercelaru..
Waduh2 buk.. Udah2 ..
Jom minum qu puteh.. Harap2 bleh putih cam Dato' Vida..

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog