SPECIAL FOLLOWERS

Isnin, 23 Januari 2017

Sungai Besar banjir

Assalamualaikum,

Hari ini 23/01/2017... Air naik di pekan Sungai Besar..  Ermmm..  Husband pun ckp,  tak pernah sebelum ni air naik sampai mcm ni..  Keadaan kat umah pun sama..  Tp cuma air masuk di 2 bilik di bawah saja..  Coz 2 bilik tu rendah sikit..  Harap2 tak sampai atas..  Ermmm..  Nasib barang tak banyak kat bilik bawah tu..  Tapi jenuh gaklah esok nak mengemas n menjemur..  Huhu.. Cuti  Chinese New Year ni dok menyental dua bilik bawah ni ler..



Gambar2 sumber dari group whatsapp dan facebook..  Keadaan sekitar pekan sungai besar. Mari doakan semoga sungai besar di jauhkan dari bencana. Aamiin


GADGET MURAH -MAGIC KARAOKE

Assalamualaikum,

hahaha... seronok ber entry kan.. hihi

magic karaoke,
seronok murid-murid gunakan magic karaoke ni dalam kelas..

ni la bendanya.. sangat seronok gunakan benda ni..

lagi-lagi masa menyanyi atau say the sound, or masa reading. ni adalah salah satu cara nak menggalakkan murid-murid berani menggunakan Bahasa Inggeris di dalam kelas. Boleh lihat semangat menggunakn peralatan di dalam kelas akan membuatkan murid-murid merasa seronok belajar.

    Banyak gadget di pasaran yang kita boleh dapat dan di gunakan masa pengajaran n pembelajaran.  Ini adalah salah satu daripadanya. Sangat puas hati,  boleh di gunakan sebagai microphone dan speaker. Boleh sambung dengan hp n laptop.

ok, cukup.. entry tak perlu panjang.. nanti korang malas nak baca kan.. huhu


Steamboat and Grill

Assalamualaikum,

    Jom ber steamboat and grill, hehe.. cerita minggu lepas. sempena merasmikan

 baru sampai. Excited husband pun pagi2 dah bergegas ke pasar, cari udang, kerang, sotong and ayam.
Yang hakak ni lak sibuk gak, memerap kambing malamnya. Lepas solat maghrib maka bermula dengan persiapan2 sterusnya.



    anak-anak pun excited, terutama arissa , sibuk nak masukkan mcm2.. huhu..

ok la.. len kali sambung lagi..

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog