SPECIAL FOLLOWERS

Selasa, 2 Jun 2009

salam mengintai...


salam mengintai...


lama dah ek aku tak intai blog nih... rasa cam tkde cite yang menarik nak di kongsi... ilang segala idea cetak orijenal aku... hehehe...


anak aku yang sulung ade kat sini semalam ler aku p amk kat pudu... alamak ganalnye die sekarang... makan sehari 5 kali... ekeke... kat sini kenalah diet...aku ler yang akan memantau pemakanan die...actually die tggl ngan nenek n atuk die kat johor... ye la... cucu kesayangan diorg... apa nak makan sume d bagi...


tp sekarang nie bahaya sket... makan nak kena berhati-hati... kebanyakkan penyakit di sebabkan oleh makanan.. INGAT KAWAN-KAWAN BERHATI-HATI...hehehe...



rasanya korang dah tau piramid ni kan...cume jarang kita nak praktikkan... tp sekarang nie...cuba kita renung2kan lah cara pemakanan kita sekarang... maybe korang bleh nampak apa yang kita besa makan tu kurang berkhasiat n ade bahan-bahan yang kurang elok untuk di nikmati.. lebih gula ke, lebih kalori ke, lebih bahan perasa or macam2 lagi...
aku ni pandai je cakap..tapi aku pon cam korang gak... men makan jer... apa yang aku suke...hihi... la nie kena hati-hati lah...coz aku dah de penyakit...uwaaa...uwaa...
ok la...korang....selamat menjalankan gaya hidup sht...CEGAH SEBELUM KENA...adios...

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog