SPECIAL FOLLOWERS

Ahad, 28 Februari 2010

akhirnya.... ARRISA NUR QISTINA


sempat gak jenguk blog yang dah lama d tinggalkan... huhu... tak banyak nak citer... cuma nak kongsi pengalaman bersalin kali nie... ulag alik ke teluk intan... 2 kali masuk wad... salah tarikh... kali kedua masuk... hari sabtu (30/1)... berdebar2 coz nak kena masuk ubat... pagi ahad (31/1) masuk labour hall pukul 5.45pg... masuk ubat 6 pagi... satu hari menahan sakit... tp tak baru buka 2 cm...hantar balik ke wad biasa... huhu... sakitnya tak tau nak cakap... tapi malam tu sakit dah kurang... tido pon lena... pukul 3.30 pg isnin (1/2)... buat ctg(check jantung baby)... pastu mula sakit... tapi still bleh tahan lagi... sambung tido balik... sakit masih sakit... pagi 8 lbh... doktor check, baru buka 3cm... huhu... lama lagi... pukul 10... dah tak bleh tahan sakit... nurse check dah buka 4-5 cm... cepat2 aku d bawa ke labour hall..sakitnyer.. mcm dah tak nak ader baby lagi...huhu... tapi tu sume rezeki kan... hehe... masuk labour hall... mula d pecahkan air mentuban... tu dah mula, sakit yang teramat sangat... nurse tak tinggalkan aku coz dia cakap bile2 masa jer bersalin...tepat jam 11.52 pagi... baru la lega... baby girl...Alhamdullillah... selamat sumenya... dan kali pertama aku menangis selepas melihat wajah dia...walaupun anak ke 4.. sebelum2 ni tak pernah aku nangis... perasaan yang tak bleh d gambarkan... mb satu aku baru dapat anak perempuan sorang... dua, kesakitan yang aku alami untuk melahirkan dia... ermmm... tk bleh nak d tafsirkan tangisan tu untuk apa... k la cukup sampai sini dulu... salam sumer...

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog