SPECIAL FOLLOWERS

Isnin, 23 Januari 2017

Sungai Besar banjir

Assalamualaikum,

Hari ini 23/01/2017... Air naik di pekan Sungai Besar..  Ermmm..  Husband pun ckp,  tak pernah sebelum ni air naik sampai mcm ni..  Keadaan kat umah pun sama..  Tp cuma air masuk di 2 bilik di bawah saja..  Coz 2 bilik tu rendah sikit..  Harap2 tak sampai atas..  Ermmm..  Nasib barang tak banyak kat bilik bawah tu..  Tapi jenuh gaklah esok nak mengemas n menjemur..  Huhu.. Cuti  Chinese New Year ni dok menyental dua bilik bawah ni ler..



Gambar2 sumber dari group whatsapp dan facebook..  Keadaan sekitar pekan sungai besar. Mari doakan semoga sungai besar di jauhkan dari bencana. Aamiin


GADGET MURAH -MAGIC KARAOKE

Assalamualaikum,

hahaha... seronok ber entry kan.. hihi

magic karaoke,
seronok murid-murid gunakan magic karaoke ni dalam kelas..

ni la bendanya.. sangat seronok gunakan benda ni..

lagi-lagi masa menyanyi atau say the sound, or masa reading. ni adalah salah satu cara nak menggalakkan murid-murid berani menggunakan Bahasa Inggeris di dalam kelas. Boleh lihat semangat menggunakn peralatan di dalam kelas akan membuatkan murid-murid merasa seronok belajar.

    Banyak gadget di pasaran yang kita boleh dapat dan di gunakan masa pengajaran n pembelajaran.  Ini adalah salah satu daripadanya. Sangat puas hati,  boleh di gunakan sebagai microphone dan speaker. Boleh sambung dengan hp n laptop.

ok, cukup.. entry tak perlu panjang.. nanti korang malas nak baca kan.. huhu


Steamboat and Grill

Assalamualaikum,

    Jom ber steamboat and grill, hehe.. cerita minggu lepas. sempena merasmikan

 baru sampai. Excited husband pun pagi2 dah bergegas ke pasar, cari udang, kerang, sotong and ayam.
Yang hakak ni lak sibuk gak, memerap kambing malamnya. Lepas solat maghrib maka bermula dengan persiapan2 sterusnya.



    anak-anak pun excited, terutama arissa , sibuk nak masukkan mcm2.. huhu..

ok la.. len kali sambung lagi..

Khamis, 19 Januari 2017

Baru semalam

Assalamualaikum,

huarghhh... rasa macam nak meluahkan banyak benda dalam ni, cuma tak terluah.. suka-suki kehidupan yang penuh cabaran.. alahai.. bukan mudah menjadi manusia.. lagi-lagi bila orang lain mengimpikan kita ni sempurna.. kan.. mengharapkan kita memahami kemahuan dan kehendak mereka.. sedangkan apa yang kita ada amat terbatas.. tak terjangkau dek fikiran.. semuanya demi sebuah kehidupan.. kehidupan yang belum pasti.. di mana titik penghujungnya... di mana pengakhirannya.. di mana kita akan berada nanti... belum tentu semuanya pasti akan berjalan dengan baik...

kita memang mengharapkan kesudahn yang baik, tapi tidak semudah yang di sangkakan.. liku-liku kehidupan memang perlu dilalui.. cabaran dan dugaan. perlu di tempuhi walaupun pahit dan detik2 sukar melanda.. semuanya perlu diatasi dan di jalani...

semoga semuanya berlalu dengan baik-baik sahaja.. usaha, tawakal dan di iringi dengan doa..

PELABUHAN SEPI

malam melabuh tirai,
meninggalkan sisa-sisa kehidupan,
meninggalkan kenangan demi kenangan,
menanti jawapan..

malam melabuh tirai,
menghilangkan rasa penat di hati,
menghilangkan noda-noda di pinggir,
hanya sepi menyapa di sisi...

malam melabuh tirai,
dunia sedang menanti,
dunia semakin menghimpit diri,
mencari erti kehidupan...

malam melabuh tirai,
hilang bersama mimpi-mimpi,
kekal menanti dan di nanti...



P/S sesambil tengok sayang papa saya tak.. hihi...

Selasa, 17 Januari 2017

BLOG BERDEBU

Salam...

Ntah apa yang busy sangat tak menejnguk blog yang dah berdebu ni... nak buat blogwalking pun berat sangat jari2 ni..

Bila gaknya jari2 ni nak rajin.. huhu..

 bila terasa rindu ku sebut namamu..
rindu uuu, rindu serindu-rindunya...

addeh.. bila hati ini sarat menanggung rindu kan...

ni cite lama saat2 mr. husband out station almost 2 years..

LAZADA

Cerita Lazada hari ni...

     Assalamualaikum semua..
Dah terjebak dengan Lazada tu yang asyik nak shopping online jer..
mcm2 dah di beli.. huhu..
ni tengah tggu bbq grill ni lak.. hahaha.. tak sabar rasanya... bila agaknya nak sampai...

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog