SPECIAL FOLLOWERS

Khamis, 26 Mei 2011

salam semua...

salam...
sempat jengah blog jap... hehe...
minggu yang teramat sibuk dengan appointment doktor akak n check up bulanan anak, minggu PKBS 1, check darah... ari ni baru sempat ke blog nie... ni pon tak sempat nak ber bw...huhu... maaflah pada yang singgah... coz akak tak sempat nak singgah blog anda...
dan hari ni akak bersyukur sangat dengan satu berita gembira nie... Alhamdulullah...:).. nak bagitau tapi segan... :">... tak pe la.. len kali kot...
addeh... tak boleh tahan gelak akak tengok post yang paling ramai pembaca ialah 'cerita panas' ermmm... agak2 nyer apa yang diorang nak cari ek... gosip or lucah????? hampeh tol... blog akak ni takde citer2 cam tu...huhu... bersih pe..
akhir kata dari akak... semoga semua yang membaca entry kali nie akan dilimpahi rezeki d panjangkan umur d cucuri rahmat oleh Allah... amin...:)

Jumaat, 20 Mei 2011

JANGAN BERSEDIH

SALAM...
tajuk entry jangan bersedih...
tapi sebenarnya akak tetap sedih...
coz kenangan lama, kembali menhantui akak sejak beberapa ari ni... bukan tak nak lupakan... memang cuba.. tapi tak boleh...
bila menyentuh mengenai talian darah... 

ni akak ambil dari fb Suzana Ghazali...
Seorang suami marah kpd isterinya dgn segera mengancam: "Aku akan lenyapkan kebahagiaanmu." Si isteri menjawab dgn tenang; "Kau tidak mampu melenyapkan kebahagiaanku sepertimana kau juga tak mampu memberikan kebahagiaan kpdku." Suami bertanya: "Mengapa aku tidak mampu melenyapkan kebahagiaanmu?"

Si isteri menjawab: "Kalau kebahagiaanku... terletak dlm perbelanjaan, bolehlah kau hilangkannya. Kalau terletak pd pakaian atau perhiasan, boleh jg kau halanginya. Tapi kebahagiaanku adalah sesuatu yg bukan milikmu dan tidak dapat kau kuasai, bukan kamu bukan jg orang lain."

Suami bertanya dgn penuh kehairanan; "Di manakah kebahagiaanmu?" Isteri menjawab dgn penuh keyakinan: "Sesungguhnya aku memperoleh kebahagiaan dlm keimananku. Imanku pula dalam hatiku. Tiada seorang pun yg dapat menguasai hatiku selain Allah!!" - petikan daripada buku Iman dan Kehidupan oleh Dr Yusuf al-Qardawi...
hakikatnya iman akak tak sekuat itu... akak hanya berharap semuanya akan dapat diselesaikan dengan baik dan aman...:)

Khamis, 19 Mei 2011

terkilan....

salam..
akak... nak berkongsi sesuatu...
dapat dari fb kawan...huhu...
ntahlah...pendapat individu kan...tapi tu la...ikut la mana yang di rasakan betul kan...

KENYATAAN.......................

oleh Ekin Poyo's Adie pada pada 18hb Mei 2011 pukul 12.04 ptg
untuk kwn2 yang jd nurse...i nk kongsi dengan u all sume...ni pendapat i la.klu setuju okla.klu x setuju up 2 u la..xkisahla kerajaan nk agung2kan CIKGU.nurse tetap no1.kerajaan x nmpk keburukan dieorg drpd kebaikan.cikgu dulu2 bleh la klu nk diagung2kan.tp sekarang hampehhhh.....mejority la.klu nk kata cikgu mengajar.nurse pun mengajar jugak.lebih advan drpd dieorg...
1)menjga kesihatan & nyawa seseorg
2)memberi health education pd seseorg. sebagai contoh eh, org2 tua or org2 awam akan dengar cakap nurse drpd anak kandung sendiri tau.pujuk la mcmmn pun nurse jgk akan didgrnya.
3)nurse jg org dari baru lahir sampai org tua.cikgu jg sape jer?
4)byk cikgu sekarang mungkin lebih pandai...tp bodoh jgk.nmpak kebodohan mereka jika buat salah.pikir2kan lah.
5)di hospital ada peraturan tp xnk ikut.bila di sekolah bukan main lg.merotan.
6)dihospital byk cikgu yang sakit.nk tahu ape sebabnya? terlebih pandai ah tu.
7)contoh yang paling i x suke k.....bila seseorg cikgu itu melahirkan ank y tidak sempurna....xnk tengok langsung.xbleh terima hakikat anak 2 x sempurna.nampak sangat perangai cikgu buruk.i sedih tau klu mcm 2.jg nurse la y menjadi ibu tiri angkat dieorg.kenapa begitu CIKGU?
8)cikgu jgk yang byk menimbulkan masalah di mn2 sahaja.
9)cikgu ditugaskan untuk mengajar anak2 disekolah tentang nilai2 murni.tp kenapa byk masalah sosial berlaku.pembelajaran x berkesan.komunikasi x berkesan.
k la malas la nk cakap pape lg..menyakitkan hati je.wassallam....CIKGU YANG BAIK THANKZ ALOT....CIKGU Y HAMPEH GO 2 HELL..

kenapa ya? dia berpendapat macam tu... ni pendapat akak lak... mb dia jeles kot... huhu...ataupon dia memang berdendam dengan cikgu2 dia dulu...coz mesti dia pernah buat salah n pernah kena denda...
tapi kalau nak kata kerajaan lebihkan cikgu tak gak... nurse pon apa kurangnye... elaun diorang lagi besar dari cikgu... uniform pon diberi...overtime pon ader... cikgu mana de overtime...kekadang kerja tak siap bawa balik ke rumah lagi... tidur lewat malam siapkan macam2 benda sekarang nie... dengan analisis...dengan buku kerja murid..time peksa lagi  siapkan analisa, minit nak lengkapkan rekod penilaian murid, nak siapkan minit mesyuarat coz setiap kali habis periksa kena buat pemantauan tahap pencapaian murid lak... buku latihan murid nak kena periksa... kekadang tak sempat nak tanda... dapat lah call dari parents coz tak semak buku anak dia... macamana? kenalah faham... cikgu jaga hampir 40 orang murid satu kelas... kalau dah 4 kelas??????? bukan satu buku jer... kekadang satu kelas sampai 2 3 buku latihan...
tu belum masuk kerja2 lain... nak kena buat inventori... yang baru ni... nak semak peralatan dalam kelas n bilik2 khas... nak kena tau bila tarikh kerusi, meja , almari di terima... bukan ker sepatutnya tugas kerani... ntahlah...
cikgu takde uniform...  dah la hampir tiap2 bulan buat baju...cikgu kalau pakai baju yang sama... nanti budak2 bosan lak... tengok cikgu ni sekeleh jer... asyik baju tu jer...
sepatutnya kita rasa bersyukur... dengan apa yang kita terima...nurse n cikgu adalah tugas yang mulia... kalau di lakukan dengan seikhlas hati...
jangan fikir diri tu bagus sangat... cikgu dulu tak banyak tekanan macam sekarang.... macam2 yang kami kena buat... dengan perangai murid2 sekarang ni... ibu bapa pon tensen kalau cuti sekolah... sampai ade yang tanya bila sekolah nak dibuka... tensen dengan perangai anak sendiri...huhu...
pendidikan awal n pembentukan akhlak bermula di rumah... so jangan lah salahkan cikgu seratus peratus... 
fikir-fikirkanlah.... dan renung2kanlah...:) 

 

Khamis, 12 Mei 2011

busy...mid year exam paper...

salam...
wahai pengunjung-pengunjung blog akak yang budiman...:)
minggu ni bermula la kesibukan akak...huhu...
minggu buat soalan pertengahan tahun...
kali ni akak kena membuat 2 kertas soalan...
ENGLISH PAPER YEAR 3
KAJIAN TEMPATAN TAHUN 5
ada bantuan ker?... hehe...
sebenarnya nak bagitau jer... coz akak tak sempat la nak ber bw n menghapdate belog dalam 2 hingga 3 minggu nie...
selamat untuk semua blogger berbelog dan berBW...huhu

Khamis, 5 Mei 2011

cerita semalam

salam...
sana sini orang asyik bercakap tentang OSAMA B LADEN ... lain lak ngan family akak... tak banyak yang kami tau pasal perkembangan terkini...almaklumlah sekarang nie dah jarang tengok berita...huhu...
ada la sekali sekala tu sempat gak mata memandang berita jam 8 @ tv3... 
sekarang ni husband kak dok cite pasal motor TRIUMPH... dia baru dapat lubang murah...500cc tu...ermmm harga tak cecah rm10000 lagi...ermmm.. kalau ikut harga pasaran dah cecah 20k keatas...mana tak giler cik husband tu nak p beli motor tu...huhu... inilah berita hangat kat umah akak sekarang nie...
akak pon tumpang hepi la...coz kalau dia jadi beli motor tu, maka jadilah kami balik kampung.. weekend nie..hihi... mana tak hepinyer...

Selasa, 3 Mei 2011

MAK LAGENDA GIVEAWAY

SALAM...
AKAK NAK TRY JOIN GA NI...
SENANG JER... SO CAM BESA KENA BUAT ENTRY LA KAN...

AKAK DAPAT TAU BLOG LAGENDA MAHSURI DARI BW...ITU PUN KE BLOG ELLEN KALAU TAK SILAP...

2 ENTRY YANG AKAK SUKA :

ERMMM... SAPA LAK YANG AKAK NAK TAG NI EK...

HANIS AZLA
CIK SENAH

OPPS... 2 SOALAN UNTUK MAK:
1. BERAPA UMUR MAK?
2. APAKAH KERETA IDAMAN MAK?
 
OK DAH SIAP LA KOT... NI NAK TEMPEL AKAK NYER LINK KAT COMMENT MAK LAGENDA LAK...
WISH ME LUCK K...
SEBENARNYA SESAJER.. MANA TAU KALAU DE REZEKI KAN..:)

IS YOUR BLOG WORKING?

SALAM...
AKAK ADALAH P TERJAH SATU BLOG NI LAST WEEK... TAK HINGAT DAH BLOG APA... N JUMPA LAH BENDA NI....IS YOUR BLOG WORKING?  
NAK TAU GAK... BLOG AKAK NI ADER KE YG SEARCH... HEHE...ALMAKLUMLAH BLOG TAK FOFULER KAN... TAK BANYAK INFO... TAK DE JOKES... TAKDE PETUA NAK DIKONGSI... CUMA PERIHAL PERIBADI ... HUHU...
KALAU KORANG NAK TRY TENGOK BLOG KORANG WORKING OR NOT... KLIK SINI YE...

 K LA... TU JER YANG AKAK NAK INFO...
PADA EMPUNYA BLOG YANG AKAK TERJAH MASUK TU.. TERIMA KASIH KERANA BERKONGSI... MAAF AKAK LUPA NAMA BLOG ADIK...:(

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog