SPECIAL FOLLOWERS

Selasa, 17 Ogos 2010

danish belajar puasa...

salam..
Alhamdulillah...
anakku yang ke 3 dah masuk 7 hari cuba puasa... tetapi dalam pada puasa tu banyak la karenah nyer.. hari pertama penuh, sampai ke petang... hari kedua terminum air, balik dari sekolah... hari ketiga, termakan gula2 kat dalam kereta ( memang ada dalam kocek seat kat belakang driver..huhu) hari keempat keluar masuk bilik air jer... (cuci muka)..huhu.. hari kelima mula ok dah ... hari keenam pon tak de masalah...hari ni balik sekolah terus tido sampai petang...

di harapkan dia akan terus bertahan untuk hari2 seterusnya.. yang bagusnya setiap hari bangun sahur... senang di kejut, tapi cuma nak makan honey star jer atau nestum 3 in 1... ok la tu ek... baru nak belajar kan... lagipon awal2 pose ni perut baru nak biasakan makan awal2 pagi...

macam2 karenah ank2 ek waktu kecik macam ni... sumenya jadi memori yang sangat2 sweet dikenang bila
diorang dewasa nanti...

6 ulasan:

amira berkata...

alhamdulillah.. bagus lah gitu..

lin berkata...

:)... teringat zaman masa sekolah dulu... bulan pose jer meriah dengan kad2 raya... bg kat kwn2 or cikgu2..tp sekarang budaya tu dh tkde...

MamaYatie berkata...

alhamdulillah..starting mmg gitu..bukan senang nak membiasakan dia org..cam kita dulu2 gaks..ahaks..

p/s: lin ngajar skolah mana?dulu anak sedara penah praktikal kat SM Sungai Besar (kalo tak silap..lupa plak)

elmo blurb berkata...

comelnye !
bagus² didik anak dari kecik kan ?
nanti hari ke seploh macam biasa lah .
macam upin dan ipin .
;)

lin berkata...

mama yatie... ade smk sungai besar, tp lin jauh ke dalam lagi.. area kampung...

elmo... tq...

noor afzan berkata...

wahh..bagusnya..

Berbuka Puasa ala ala di Seoul Garden

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog