SPECIAL FOLLOWERS

Rabu, 4 Ogos 2010

ICU DAN RASUKAN

SALAM...

sorry beberapa hari dah tak BW n berblogging.. mother in law (MIL) tak sihat n malam selasa lepas di masukkan ke ICU... berulang alik ke hospital... kepenatan seharian d hospital
n malam tadi terjadi sesuatu yang tak pernah akak alami.... kira first time la nie... depan mata akak, anak sedara kena rasuk... puncanya baby dia umur 8 bulan asyik nangis jer pas balik dari hospital melawat kira2 dalam pukul 10 lebih... ingat nangis biasa... pujuk2 pon tak nak...
then hubby akak letak la minyak kat ubun2 baby tu... but still nangis lagi... hubby amik lagi minyak masak kali ni dengan bawang merah.. tiba2 ibu baby tu yang menjerit... n terjadi la peristiwa rasukan... atuk pada baby tu( merangkap abang ipar akak) cuba untuk 'rawat'( kiranya dia pandai la sket2 bab2 cam nie) tapi tak bleh gak...hubby akak, sempat panggil imam kat kampung kak... nasib baik dia ade n dapat tolong... lama gak la dia cuba ubatkan... dekat pukul 2 baru selesai...
selalu tengok kat dalam tv je benda2 cam nie.. ni jadi kat depan mata... tak tau nak cakap... menggeletar pon ade... nasib baik la baby akak tak de pe2... dia tido lena jer... tp akak sempat la pasangkan bacaan surah yassin letak tepi dia...
tapi yang risaunya malam nie hubby takde... dia gilir jaga mak dia... adik beradik n anak2 sedara semua balik hari nie... tinggal akak berempat beranak kat rumah...doa2kan lah semua selamat ya...:)

4 ulasan:

buaya berkata...

salam ziarah..

dijemput menjadi follower sy k...

tice lin berkata...

ziarah la selalu

diana berkata...

tidur je lin..
dok dalam bilik ke ape..
saye kalau takut
lepak dalam bilik je dengan anak..

lin berkata...

tq diana... tu la.. cadang macam tu...

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog