SPECIAL FOLLOWERS

Rabu, 11 Ogos 2010

FIRE DRILL

SALAM...
LATIHAN KEBAKARAN

9 OGOS 2010 (ISNIN)... sekolah kami mengadakan fire drill... ermmm... besalah rutin setiap tahun...
objektifnya ialah...
Murid dapat bertenang n menyelamatkan diri kalau betul2 terjadi kebakaran la.Melalui laluan yang telah ditetapkan dengan berhati2..

cume ade insiden2 yang tak best berlaku.. maybe boleh di perbaiki pada masa akan datang...


ni antara gambo yang sempat dirakan semasa latihan tersebut di jalankan:





semuanya biasa jer... sebelum murid2 masuk kelas, ade taklimat dari guru yang in charge n GPK HEM..
macam2, ade la benda2 yang tak puas hati.. murid tak beratur, lambat turun, pintu tak ditutup... (ermm.. terfikir lak, kalau benar2 berlaku kebakaran, sempat lagi ke diorg nak beratur n tutup pintu)... tapi itulah gunanya fire drill ni...latihan supaya mereka tidak panik dan berhati2...

loceng di bunyikan panjang dari biasa... apa lagi budak2 kan excited kalau ade perkara yang luarbiasa berlaku...ade kelas yang bertempiaran lari ke padang... latihan ni di buat setahun sekali or dua kalihuhu...lupa lah apa yang telah dipraktikkan sebelum nie... budak2 besalah, kita yang dewasa pon selalu terlupa kan...:)
k la..selamat ber n3 lagi nanti





8 ulasan:

deem berkata...

igt pula fire drill kat sekolah berasrama dulu....kenangan masam2 manis...mcm2 peel kuar...

lin berkata...

besa la...kenangan masa dolu2... semuanya sweet... dulu yang tak sweet pon jadi sweet gak

GaDis CoMeL berkata...

tak igt lak dulu kt skolah ada ka tak latihan camni.. rasa macam tak de je pun.. huhu..

selamat berbuka nanti. ;p

lin berkata...

besa la gadis... fire drill ni dilakukan once or twice a year.. hehe

sop berkata...

harap murid sentiasa bersedia.. malang tidak berbau..

su berkata...

Kitorg pon da 2x wat da..ketidakpuasan hati mmg ade dr pihak ats..huhu...

su berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
lin berkata...

tu la tu kak... ermmm... payah ek bila kecerewetan melanda...huhu

Menu semalam

Assalamualaikum, Haha..  Saja nak pos gambo,  bukti akk masak.. Menu hari ahad lepas.. Udang lipan goreng tepung Ayam korek-korek Say...

nuff

Cari Blog Ini

Arkib Blog